Unguri folositi ca sclavi intr-o companie britanica de saltele

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 15:57
3443 citiri
Unguri folositi ca sclavi intr-o companie britanica de saltele

Zeci de muncitori straini au fost folositi ca "sclavi" in "conditii inumane" de catre un fabricant britanic de saltele care livreaza marfa unor importanti comercianti britanici.

Auditul etic a scos la iveala, la o serie de firme importante precum John Lewis, Next si Dunelm Mill, faptul ca responsabilii nu au descoperit ca furnizorul lor angajeaza muncitori straini pe care ii plateste cu mai putin de doua lire sterline pe zi, scrie The Independent.

Compania de paturi Kozee Sleep a angajat multi cetateni unguri la fabrica sa din Dewsbury, West Yorkshire. Procesul a trei persoane cu legaturi cu aceasta chestiune a inceput in urma cu cateva zile la tribunalul Leeds si se afla in desfasurare. Cei trei sunt acuzati de trafic de persoane.

Procurorii spun ca proprietarul Mohammed Rafiq si alti doi responsabili din firma - Mohammed Patel si Mohammed Dadhiwala - stiau ca muncitorii lor erau traficati. Christopher Tehrani, din partea acuzarii, a aratat ca firma "Kozee Sleep a furnizat unora din cei mai mari comercianti britanici paturi si saltele fie direct fie prin intermediari. In cadrul contractului, Kozee Sleep era obligata sa adere la regulile fiecarei companii cu privire la comertul etic, ceea ce include felul in care trateaza persoanele care muncesc in fabrica lor".

Juriul a fost informat ca ungurii au fost pusi la dispozitia firmei de un barbat pe nume Janos Orsos, care conduce o operatiune de trafic de persoane. Cei trei pusi sub acuzare au avut legaturi cu Orsos, care le-a furnizat mana de lucru pentru doua fabrici.

Muncitorii adusi din Ungaria ar fi trebuit sa primeasca zece lire sterline pe zi, 1.000 de lire sterline dupa sase luni, tutun, mancare si cazare. In schimb, oamenii stateau cu zecile in conditii ingrozitoare, munceau minim 60 de ore pe saptamana si erau platiti cu 10 lire sterline pe saptamana.

A.I.

Citeste si:
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...
Penelistul Dan Motreanu, despre Klaus Iohannis: Mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri
Penelistul Dan Motreanu, despre Klaus Iohannis: Mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri
Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a declarat, sâmbătă, 4 decembrie, că şi-ar fi dorit ca preşedintele Klaus Iohannis că nu s-a implicat în numirea unor miniştri în guvernele conduse de...
Comentarii