2012 - an de rau augur pentru cine isi cauta un job

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 21:22
2706 citiri
2012 - an de rau augur pentru cine isi cauta un job
Foto: pakalertpress.com

Criza datoriilor din zona euro a condus la perspective de angajare pesimiste in majoritatea tarilor dezvoltate economic, inclusiv in China, pe masura ce extinderea situatiei financiare din Europa intretine nesiguranta angajatorilor.

Cei care isi cauta joburi trebuie sa se astepte la o scadere a nivelului de angajari pentru primul trimestru al anului urmator si chiar una mai mare decat cea din ultimul trimestru al anului 2011, se arata intr-un raport al Manpower Group, prezentat de CNBC.

Predictia este valabila pentru 30 din cele 41 de economii incluse in raport.

Perspectivele de angajare sunt din ce in ce mai slabe, de la an la an, in 23 de tari si teritorii.

"Criza datoriilor din Europa continua sa creeze incertitudine", a declarat directorul Manpower Group, adaugand ca perspectivele de angajare din China au scazut, in parte, din cauza faptului ca Europa este cea mai mare piata de export pentru a doua economie mondiala.

Perspectivele de angajare au coborat in al patrulea trimestru al anului 2011 aproape in fiecare economie europeana, cu mici exceptii in Italia si Olanda. In Spania si Grecia, perspectiva de angajare este negativa, ceea ce inseamna ca este mai probabil ca un cetatean sa fie dat afara decat sa fie angajat.

Perspectivele de angajare in Franta si Germania s-au temperat in ultimul trimestru, insa raman pozitive. Sectorul financiar german si sectorul serviciilor de afaceri manifesta cea mai mare cerere pentru angajati din economia tarii.

India si Japonia sunt singurele economii din Asia in care se asteapta imbunatatiri in sectorul angajarilor anul urmator. Sectorul minier japonez si cel de constructii arata cea mai puternica revenire, in contextul recuperarii de dupa devastatorul cutremur din martie.

In schimb, angajatorii chinezi sunt cei mai putini optimisti in ceea ce priveste prognoza pe urmatorii doi ani, pe de o parte, din cauza scaderii exporturilor, pe de alta din cauza eforturilor guvernamentale de a tempera economia.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#perspective angajare 2012, #locuri de munca economie 2012, #angajatori locuri de munca , #oferte angajari