Amazon va angaja 100.000 de oameni ca urmare a cresterii vanzarilor, inclusiv in Romania

Marti, 17 Martie 2020, ora 13:39
6109 citiri
Amazon va angaja 100.000 de oameni ca urmare a cresterii vanzarilor, inclusiv in Romania
Foto: Facebook/Amazon

Amazon va angaja 100.000 de persoane in Statele Unite ale Americii pentru a raspunde puternicei cresteri a cumparaturilor online, generata de pandemia de COVID-19, si, in plus, va majora salariile personalului din depozite si distributie.

Amazon a anuntat luni ca noii angajati vor lucra in depozite, centrele de distributie si pentru furnizarea la domiciliu a cumparaturilor, relateaza agentia EFE.

Totodata, gigantul din comertul electronic va majora salariile angajatilor din depozite si distributie cu 2 dolari/ora in SUA, 2 euro/ora in Europa si 2 lire/ora in Marea Britanie.

In SUA, Amazon plateste minimum 15 dolari pe ora acestor salariati. Compania estimeaza ca majorarea salariilor sa o coste 350 milioane de dolari in SUA, Canada si Europa, pana in aprilie.

Amazon a recunoscut ca inregistreaza intarzieri in trimiterea produselor din cauza cererii mari din ultimele zile, provocate de aglomeratiile din magazinele fizice, de recomandarile autoritatilor de limitare a iesirilor pe strazi si de pretul ridicat al produselor.

Amazon a suferit, de asemenea, probleme de aprovizionare in cazul unor produse cu cerere mare.

Compania precizeaza ca, nu numai ca va angaja 100.000 de persoane datorita cresterii comenzilor, dar si pentru a ajuta persoanele din alte sectoare, care si-au pierdut locurile de munca din cauza crizei provocate de COVD-19.

"De asemenea, stim ca multe persoane au fost afectate din punct de vedere economic pe masura ce salariati din domenii precum horeca si turism si-au pierdut locul de munca din cauza crizei", a explicat Dave Clark, vicepresedinte de Operatiuni Globale la Amazon, intr-un comunicat.

"Vrem ca aceste persoane sa stie ca le uram bun venit in echipele noastre pana cand lucrurile vor reveni la normal si angajatorii lor vor putea sa ii primeasca inapoi", a adaugat Clark.

Si Amazon Romania face angajari. Se cauta:

- Alexa Shopping Data Associate with German/Italian/Spanish/French/Portugese;

- IT Support Associate with French/Italian/German;

- Quality Specialist with Spanish/Italian/French;

- Global IT Support Specialist;

- Real Time Analyst;

- Alexa Shopping Senior Data Associate with German/French/Italian/Portugese;

- Alexa Skills - Content Test Specialist - Spanish/French/Italian;

- Graduate Software Development Engineer;

- Junior Software Development Engineer - Firecracker;

- Software Development Engineer - Trusted Compute;

- Team Manager;

- Systems Engineer;

- WFM - Workforce Analyst;

- Network Engineer;

- Tech Developer Advocate with Spanish

Citeste si Studiu PwC Romania privind impactul COVID-19 asupra afacerilor: 18% estimeaza o scadere de 20%, dar se poate ajunge si la 80%

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

#Amazon angajari vanzari coronavirus, #Amazon angajari coronavirus , #oferte angajari