Amazon va angaja 100.000 de oameni ca urmare a cresterii vanzarilor, inclusiv in Romania

Marti, 17 Martie 2020, ora 13:39
5558 citiri
Amazon va angaja 100.000 de oameni ca urmare a cresterii vanzarilor, inclusiv in Romania

Amazon va angaja 100.000 de persoane in Statele Unite ale Americii pentru a raspunde puternicei cresteri a cumparaturilor online, generata de pandemia de COVID-19, si, in plus, va majora salariile personalului din depozite si distributie.

Amazon a anuntat luni ca noii angajati vor lucra in depozite, centrele de distributie si pentru furnizarea la domiciliu a cumparaturilor, relateaza agentia EFE.

Totodata, gigantul din comertul electronic va majora salariile angajatilor din depozite si distributie cu 2 dolari/ora in SUA, 2 euro/ora in Europa si 2 lire/ora in Marea Britanie.

In SUA, Amazon plateste minimum 15 dolari pe ora acestor salariati. Compania estimeaza ca majorarea salariilor sa o coste 350 milioane de dolari in SUA, Canada si Europa, pana in aprilie.

Amazon a recunoscut ca inregistreaza intarzieri in trimiterea produselor din cauza cererii mari din ultimele zile, provocate de aglomeratiile din magazinele fizice, de recomandarile autoritatilor de limitare a iesirilor pe strazi si de pretul ridicat al produselor.

Amazon a suferit, de asemenea, probleme de aprovizionare in cazul unor produse cu cerere mare.

Compania precizeaza ca, nu numai ca va angaja 100.000 de persoane datorita cresterii comenzilor, dar si pentru a ajuta persoanele din alte sectoare, care si-au pierdut locurile de munca din cauza crizei provocate de COVD-19.

"De asemenea, stim ca multe persoane au fost afectate din punct de vedere economic pe masura ce salariati din domenii precum horeca si turism si-au pierdut locul de munca din cauza crizei", a explicat Dave Clark, vicepresedinte de Operatiuni Globale la Amazon, intr-un comunicat.

"Vrem ca aceste persoane sa stie ca le uram bun venit in echipele noastre pana cand lucrurile vor reveni la normal si angajatorii lor vor putea sa ii primeasca inapoi", a adaugat Clark.

Si Amazon Romania face angajari. Se cauta:

- Alexa Shopping Data Associate with German/Italian/Spanish/French/Portugese;

- IT Support Associate with French/Italian/German;

- Quality Specialist with Spanish/Italian/French;

- Global IT Support Specialist;

- Real Time Analyst;

- Alexa Shopping Senior Data Associate with German/French/Italian/Portugese;

- Alexa Skills - Content Test Specialist - Spanish/French/Italian;

- Graduate Software Development Engineer;

- Junior Software Development Engineer - Firecracker;

- Software Development Engineer - Trusted Compute;

- Team Manager;

- Systems Engineer;

- WFM - Workforce Analyst;

- Network Engineer;

- Tech Developer Advocate with Spanish

Citeste si Studiu PwC Romania privind impactul COVID-19 asupra afacerilor: 18% estimeaza o scadere de 20%, dar se poate ajunge si la 80%

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Citeste si:
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Ludovic Orban a declarat marți, 27 septembrie, că Florin Cîţu nu mai poate fi desemnat din nou premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în cazul în care trece moţiunea de cenzură....
Cîţu: „Dacă mai există onoare în România şi preşedintele Senatului îşi va da demisia după motivarea CCR”
Cîţu: „Dacă mai există onoare în România şi preşedintele Senatului îşi va da demisia după motivarea CCR”
Premierul Florin Cîţu a susţinut marţi, 28 septembrie, că preşedintele Senatului, Anca Dragu, ar trebui să demisioneze din funcţie, după ce Curtea Constituţională va publica motivarea...
Sursa: AGERPRES