Inghesuiala mare la standul SRI de la targul de joburi: Si pe noi ne-a surprins interesul oamenilor

Vineri, 24 Martie 2017, ora 17:52
7727 citiri
Inghesuiala mare la standul SRI de la targul de joburi: Si pe noi ne-a surprins interesul oamenilor
Foto: SRI

La targul de joburi "Angajatori de top 2017", organizat la Sala Palatului din Bucuresti, viitorii angajati se plimba prin labirintul de standuri in cautarea job-ului ideal din domenii diverse: IT, medical, vanzari sau resurse umane. Cea mai mare inghesuiala este, insa, la standul SRI, unde coada de oameni o depaseste pe cea formata la xerox.

Desi pentru a lucra in cadrul SRI trebuie sa treci prin mai multe etape si teste psihologice, candidatii, proaspat absolventi ai unei facultati sau operatori IT, cu experienta de peste 20 de ani pe piata muncii ori cu mai putina, nu sunt speriati si considera ca oferta de angajare este atractiva.

"Este prima data cand Serviciul Roman de Informatii participa la un astfel de eveniment. Si pe noi ne-a surprins interesul oamenilor.

Ne dorim sa fim mai deschisi catre public si mai transparenti, de aceea ne-am propus sa participam la un targ de job-uri si sa prezentam oportunitatile de cariera pe care o persoana le poate accesa la SRI", spune Suzana Neacsa, specialist in resurse umane din cadrul Serviciului Roman de Informatii.

Ea ofera informatiile pe care potentialii angajati SRI le solicita si preia CV-urile. SRI are, in oferta de angajare, posturi din zona de informatii - operatiuni, analiza de intelligence, limbi straine, juridic, psihologie si antiterorism. Nu exista un profil setat al candidatului ideal, spune Suzana Neacsa.

"Ne dorim oameni talentati, inteligenti, cu energie, cu potential, sa-si doreasca foarte mult sa lucreze in SRI, oameni pe care sa-i pregatim, sa-i dezvoltam, sa lucreze alaturi de specialisti si sa devina ei insisi specialisti", subliniaza ea, adaugand ca nu exista nici limita de varsta si nici de locuri.

Pentru a ajunge pana la ocuparea unui post in cadrul SRI, candidatul trebuie sa treaca prin mai multe etape de selectie, incepand cu un interviu si o testare psihologica preliminara, continuand cu un al doilea interviu si terminand cu verificarile de securitate.

Absolventi de Matematica-Informatica si Drept, printre cei dornici sa lucreze la SRI

Desi parcurgerea acestor etape dureaza mult si par solicitante, candidatii nu sunt speriati, ba sunt chiar increzatori, astfel ca un proaspat absolvent al Facultatii de Matematica si Informatica spune ca daca a terminat aceasta facultate, "mai rau de-atat nu se poate".

"Bai, initial, cand am intrat, am vazut doar coada asta lunga si m-am gandit ca poate se da ceva gratis. Apoi am vazut camere de filmat si microfoane si bam! SRI-u'. Zic: 'Hopa! Ce-i aici?'. Asa ca m-am asezat si eu frumos la rand, am vorbit cu reprezentantii Serviciului de Informatii, i-am intrebat ce si cum si mi-am lasat si eu CV-ul", spune Andrei, incarcat de pliante.

El adauga ca este interesat de domeniul IT, terminand si o facultate in acest domeniu si ca, desi nu il deranjeaza sa le predea elevilor de liceu cursuri de informatica, ar prefera altceva.

Un alt tanar, Daniel, interesat de domeniul juridic, spune ca "SRI reprezinta o oportunitate prin care poti sa iti ajuti tara" si isi doreste sa faca parte din aceasta "elita".

"Initial voiam sa intru in armata, iar apoi, in politie, insa aceste institutii au avut de suferit si am fost sfatuit sa incerc in alta parte. Am facut Facultatea de Drept, pentru ca era cea mai buna optiune la acel moment pentru mine si mi-a placut.

In timpul facultatii am aflat de serviciile secrete, despre ce presupun, o optiune noua pentru mine, ce m-a atras", spune Daniel, considerand ca doua dintre atuurile lui sunt dreptul si informatica.

Conditii de angajare la SRI

Potrivit site-ului Serviciului Roman de Informatii, pentru a se putea angaja in cadrul institutiei, candidatii trebuie sa fie cetateni romani, cu domiciliu in Romania, sa aiba o cultura generala ampla si capacitatea de a se exprima corect si coerent in limba romana, sa aiba pregatire profesionala in domeniul solicitat, sa aiba o stare de sanatate buna si sa cunoasca foarte bine cel putin o limba straina.

De asemenea, candidatii nu trebuie sa fie in curs de cercetare, urmarire sau judecata penala sau sa fi fost condamnati penal. O alta conditie este ca potentialii angajati ai SRI sa nu consume sau sa nu fi consumat sau sa fi desfasurat operatiuni cu substante interzise de cadrul legal.

Targul de joburi "Angajatori de top 2017" de afla la a 22-a editie si se defasoara vineri si sambata la Sala Palatului din Bucuresti, unde 100 de companii isi prezinta oferta de munca si ofera peste 5.000 de joburi celor interesati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
#SRI targ joburi Sala Palatului, #SRI angajari Sala Palatului, #SRI angajatori de top 2017 , #oferte angajari