Program pilot pentru studentii care vor sa lucreze in SUA

Luni, 14 Februarie 2011, ora 13:33
2419 citiri
Program pilot pentru studentii care vor sa lucreze in SUA

Departamentul de Stat al SUA a dezvoltat un program pilot care are ca scop sporirea sigurantei studentilor care in timpul vacantelor de vara vor sa lucreze si sa calatoreasca in Statele Unite ale Americii in cadrul Summer Work Travel (SWT).

Programul pilot include studenti din Romania, Belarus, Bulgaria, Moldova, Rusia si Ucraina, arata un buletin informativ remis luni de Ambasada Statele Unite ale Americii.

SWT este un program de schimb cultural care le permite studentilor straini sa lucreze si sa calatoreasca in SUA in vacantele de vara.

Programul le ofera studentilor ocazia de a descoperi tara, cultura si poporul american, de a-si imbunatati cunostintele de limba engleza, de a acumula experienta de lucru si de a castiga bani. In schimb, studentii impartasesc comunitatilor din SUA limba si cultura lor, realizand astfel un schimb cultural benefic pentru ambele culturi.

"Pentru a crea un program mai sigur, in anul 2011, agentiile-sponsor din SUA vor identifica si verifica ofertele de lucru inainte ca ele sa ajunga la studenti. Toate partile implicate in programul SWT, sponsorii, agentiile de recrutare din Romania si Ambasada SUA, vor colabora pentru a se asigura ca fiecare student isi intelege drepturile si responsabilitatile", se arata in buletinul informativ.

Documentul arata ca Departamentul de Stat al SUA a transmis sponsorilor din SUA care colaboreaza cu agentiile de recrutare din strainatate, inclusiv cu agentiile de recrutare din Romania, instructiuni pentru aplicarea noilor reguli ale proiectului pilot.

In 2010, in jur de 130.000 de studenti din intreaga lume, printre care aproape 3.000 din Romania, au participat la programul SWT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#program studenti Work Travel, #oferte studenti munca SUA , #oferte angajari