Ce multinationale fac angajari in Romania la sfarsit de an?

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 12:18
6478 citiri
Ce multinationale fac angajari in Romania la sfarsit de an?
Foto: efin.ro

Desi multe companii se gandesc deja la vacanta de iarna, fiind aproape jumatatea lunii decembrie, multinationalele spera totusi ca spre sfarsit de an sa mai faca unele angajari pe posturile pentru care nu au reusit sa-si gaseasca pana acum specialisti.

Si pentru candidati aceasta perioada a anului poate fi una ideala pentru a se angaja, avand in vedere ca, in apropierea Sarbatorilor de Iarna, numarul celor care mai stau cu ochii pe joburi disponbile este mai mic.

Una dintre multinationalele care face angajari in aceasta perioada este UniCredit Tiriac Bank. Compania, care face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est, angajeaza, in Bucuresti, lider echipa de restructurare, ofiter de reclamatii UCFin, analist de sistem si manager in relatii cu clientii, iar la Arad relationship manager affluent.

Pentru jobul de manager in relatii cu clientii trebuie sa ai minimum 1 an de experienta in managementul relatiilor si minimum 2 ani experienta de front office sau in activitatile de relationare sau vanzare.

In ceea ce prieste studiile, sunt necesare cele economice. Pe acest post aveti responsabilitati de colaborare stransa cu directorul de sucursala retail pentru identificarea clientilor vizati si definirea strategiilor de piata pentru atragerea acestora, identificarea criteriilor de finantare/abordare ca si a structurilor de finantare a business customers (actuali si potentiali) si initierea de solutii de cross-selling impreuna cu directorul de sucursala retail.

Compania Ursus Breweries, parte a grupului SABMiller PLC, unul dintre cei mai mari producatori de bere la nivel mondial, face angajari la Botosani si Iasi, unde cauta reprezentant vanzari si adminiztrator baza de date vanzari, iar la Buzau cauta inginer suport tehnic si electrician departament tehnic. Ca sa fii inginer la Ursus, trebuie sa ai studii superioare tehnice, sa ai bune cunostinte ale proceselor tehnologice (imbuteliere, fabricare bere) si ale echipamentelor aferente, sa stii limba engleza si operare calculator si sa ai experienta in domeniu de minim 3 ani.

La asa cerinte nici responsabilitatile nu sunt putine, caci trebuie sa asiguri suportul tehnic echipelor de intretinere aferente procesului de fabricare, sa asiguri desfasurarea proiectelor de investitii si reparatii, sa monitorizezi bugetul, sa coordonoezi, planifici si controlezi toate activitatile tehnice.

Dupa ce au mai trecut printr-un val imens de recrutarii, suedezii de la H&M fac din nou angajari la noi in tara, cautand asistenti de vanzari. Ca sa poti candida pentru un astfel de post, trebuie sa ai minim 1 an experienta in domeniul serviciu clienti, de preferat in industria de retail, abilitati excelente in domeniul serviciu clienti, abilitatea de a recunoaste si efectua oportunitati de vanzare, abilitatea de a lua initiativa pentru a termina sarcinile si rezolva problemele, abilitatea de a respecta termenele limita si sa fii disponibil in weekenduri.

Si compania Sandoz, care este o divizie a grupului multinational Novartis, lider global in domeniul genericelor, angajeaza la Targu Mures analist BPA (Business Planning & Analysis) si inginer. Candidatul ideal pentru primul dintre joburi trebuie sa fie licentiat in Stiinte Economice, sa aiba cunostinte in utilizarea SAP si cunostinte de limba engleza. Responsabilitatile principale constau in participarea la procesul de raportare lunara si la procesele de bugetare si prognoza, analizarea variatiei si evolutiei indicatorilor de performanta financiara reala in comparatie cu bugetul/perioada precedenta, calcularea costurile standard de fabricatie, urmarirea si analizarea abaterilor aparute.

Americanii cauta specialisti romanii

Compania americana Microchip Technology Inc, unul dintre cei mai mari producatori de microcontroleri si semiconductori analogici, face angajari la divizia din Romania pentru trei posturi: mixed-signal design engineer, layout engineer - memory products si motor control applications engineer. Pentru cea de-a treia pozitie, de exemplu, cerintele angajatorului sunt sa fi absolvit Facultatea de Electronica, Automatica sau Electrotehnica si sa ai experienta de algoritmi de control.

Printre atributii se numara dezvoltarea de produse cheie si solutii in sprijinul clientilor, dezvoltarea de aplicatii pentru Microchip 16/32bits, intalniri cu clientii, realizarea de prezentari tehnice si oferirea de suport tehnic.

Studentii din Timisoara au acum posibilitatea de a se angaja la Procter & Gamble, compania americana cautand engineering case-study in acest oras. Daca vrei sa candidezi pe unul dintre cele 10 posturi disponibile, trebuie sa fii student la o universitate tehnica si sa-ti depui CV-ul online pe site-ul P&G. Ulterior, vei trece printr-o serie de teste.

Francezii vin din urma

Compania franceza Ubisoft, care creeaza jocuri pentru telefoane mobile, angajeaza la divizia din tara noastra specialisti in business intelligence IT support team manager, C/ C++ video games developers, deutscher game master, business intelligence senior developer, senior NET Developer. Ubisoft are birouri in 21 de tari si vanzari in peste 50 de tari din intreaga lume.

Cei care vor sa candideze pentru postul de business intelligence IT support team manager trebuie sa aiba minim 2 ani de experienta intr-o pozitie de management similara si minim 3 ani de experienta in business inteligence. De asemenea, este necesara o experienta solida in utlizarea Microsoft SQL Server. Ca atributii, cel ce va obtine jobul in cauza va trebui sa coordoneze si promoveze functionarea eficienta a activitatilor de sprijin in domeniu, sa asigure o buna relatie cu clientul prin organizarea de reuniuni periodice.

Si Dacia Group Renault, parte integranta a grupului de origine franceza Renault, scoate la concurs trei posturi la Pitesti: inginer automatist, metodist-matrite Dacia si sef unitate elementara de lucru - matrite Dacia. Ca sa ai sanse sa obtii postul de inginer trebuie sa te incadrezi in urmatoarele cerinte: absolvent studii superioare tehnice - Automatica, experienta in automatizari de minim 3 ani, bune cunostinte de limba rusa si de limba franceza.

Un astfel de inginer este responsabil de proiecte de automatizari, elaboreaza diverse documente tinand cont de evolutiile tehnice si respectand standardele si normele Grupului Renault, participa la consultarea furnizorilor in ceea ce priveste elementele de automatizare, valideaza/respinge solutiile propuse de acestia urmarind obiectivele de performanta si asigura calitatea programelor de software folosite si integritatea documentatiei tehnice a echipamentelor.

Ca metodist la Dacia, trebuie sa fii absolvent de studii superioare profil mecanic (TCM) si sa ai cunostinte despre teoria montarii stantelor si matritelor, puneri la punct, precum si cunostinte privind prelucrarile la rece.

Munca unui metodist consta in asigurarea respectarii fluxului tehnologic in executia stantelor si matritelor, respectarea timpilor reali de uzinare pentru uzinaj CNC, colaborarea cu furnizorii de scule aschietoare, testarea de scule noi si alegerea celor mai performante si participarea la omologarea noilor tehnologii.

Si marile companii romanesti fac angajari

Gecad, una dintre cele mai cunoscute marci romanesti in intreaga lume, care este specializata in oferirea de servicii profesionale de securitate IT, solutii integrate de securitate IT, computer forensics si software, cauta administrator de retea in Bucuresti, care sa aiba minim 4 ani de experienta in administrare de retele de date (LAN, WAN) si experienta de lucru cu MailServer, DNS & DHCP, VPN, VLAN, IDS, RAID, Wireless. Compania le ofera angajatilor calatorii ocazionale in Statele Unite pentru perioade scurte.

O alta companie mare romaneasca, Arabesque, care se ocupa cu comertul cu materiale de constructii cauta sef departament vanzari in Constanta, Galati, Pitesti, Timisoara, inginer vanzari in Bucuresti, Baia Mare, Brasov, Bacau, Constanta, Craiova, Galati, Pitesti, Timisoara si consilier juridic in Iasi.

Candidatii pentru postul de sef departament vanzari trebuie sa aiba studii superioare (reprezinta un avantaj studiile in domeniul tehnic), experienta in conducerea unei echipe minim 1 an, dar si cunostinte in domeniul comercializarii si al utilizarii materialelor de constructii.

Printre beneficii se numara masina si telefon de serviciu. Inginerii de vanzari care vor obtine un post la aceasta companie vor avea parte de aceleasi beneficii, in pus de training inclus. Responsabilitatile presupun administrarea si dezvoltarea portofoliului de clienti pe zona alocata (constructori, revanzatori, clienti finali, etc), prospectarea pietei si promovarea produselor companiei (materiale de constructii si finisaje), negocierea conditiilor de livrare, modalitatilor de plata, termenelor de livrare si de plata, respectand procedurile firmei, analizarea cerintelor clientilor si acordarea consultantei privind caracteristicile produselor si conditiilor de vanzare.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#anagajare mutlionationale, #angajari Romania , #oferte locuri munca