Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Luni, 01 Iunie 2009, ora 01:13
3933 citiri
Cum iti gasesti un job pe timp de criza?
Foto: Fistrung

In conditiile in care oferta de locuri de munca se restrange, e o tendinta normala ca angajatorii sa devina mai selectivi, iar angajatii mai atenti la cum se comporta la interviu.

Merita insa sa te intrebi, inainte sa mergi la un interviu pentru un post intr-o companie ce se ocupa cu videochatul: merita sa accept chiar orice?

Cand situatia economica e grea, iar stirile de la radio si tv sunt descurajante, multi vanatori de joburi au impresia ca nu e bine sa refuzi un job, oricare ar fi el. Cel mai bine e sa pastrezi un echilibru intre ceea ce iti doresti profesional si material, arata Spherion.com.

Ca sa iti gasesti un job potrivit pe timp de criza, e cazul sa te documentezi inainte sa mergi la interviu. Asugra-te ca respectiva companie este in legalitate. Daca ai cunostinte care lucreaza acolo, afla tot ce poti despre responsabilitatile pe care le are.

Ai incredere in instinct: daca ceva ti se pare ca nu e in regula, n-are rost sa mergi mai departe. Daca la un moment dat se insista ca tu sa accepti jobul sau te simti amenintat, renunta.

Cand esti la interviu, observa mediul in care se lucreaza si persoanele din jurul tau. Daca relatiile dintre angajati sunt tensionate, ceva nu e in regula. De obicei, cand ti se ofera un job fara sa fii chemat la interviu esti pus intr-o situatie periculoasa, pentru ca nu stii nimic despre locul unde o sa lucrezi.

Nu-i lasa pe altii sa profite de tine! E o greseala pe care o fac de multe ori cei care nu au destula experienta sau nu au incredere ca ar putea obtine un job. Daca esti chemat sa lucrezi o perioada inainte sa fii angajat, iar perioada se prelungeste in mod nejustificat, e cazul sa cauti altceva.

Anumite companii apeleaza la astfel de trucuri pentru a-si rezolva problemele pe gratis, sustinand ca asa are loc interviul. E cazul sa cauti altceva, oricum nu ti-ar fi bine sa lucrezi intr-un astfel de loc.

Nu in ultimul rand, nu lasa teama si ingrijorarea sa te copleseasca daca nu gasesti ceva ce te prinde. Pentru oricine se gaseste un post potrivit, trebuie doar sa fii perseverent.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#gasesti job criza, #loc munca joburi, #criza economica, #criza locuri munca , #oferte locuri munca