Invatati, calatoriti si faceti bani in acelasi timp - Vedeti cum

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 07:27
3621 citiri
Invatati, calatoriti si faceti bani in acelasi timp - Vedeti cum
Foto: Arhiva

Perioada verii poate sa insemne mai mult decat o simpla vacanta, existand destule oportunitati, daca sunteti studenti, de a face bani in timp ce vedeti lumea, invatati sau dezvoltati anumite abilitati.

Programele de tipul "work and travel" sau "work and study" reprezinta o buna optiune pentru cei care isi doresc sa vada o alta tara, dar sa si castige un ban si experienta, in acelasi timp.

De exemplu, puteti lucra in industria hoteliera din Marea Britanie. Cursurile se deruleaza in perioada 27 iunie - 11 iulie, fiind urmate de 40 de saptamani de munca, fiind garantat un job drept chelner, ospatar, barman, la receptie sau de general assistant.

Salariul este de 5,80 de lire/ora, fiind cuprins intre 600 si 900 de lire pe luna, masa si cazarea fiind platite de angajator pe toata durata de munca.

Dupa efectuarea cursurilor, obtineti certificatul EDEXCEL si NQF nivelul 3 de calificare in munca pentru industria hoteliera si catering.

Pentru toata aceasta perioada primiti un card de sedere, studiu si munca legala pe o perioada de 12 luni (yellow card). In schimb, daca doriti sa ramaneti mai mult timp, aveti dreptul de a depune un dosar pentru obtinerea cardului de munca pentru perioada nedeterminata (Blue card), la finalul celor 12 luni.

Dezavantajul initial este ca trebuie sa platiti 1.680 de lire sterline, pret care acopera cursurile, materialul didactic, garantia job-ului in industria hoteliera, cazarea pe perioada de scolarizare, programarea pentru obtinerea cardului de sedere si diploma. Pentru a putea participa, trebuie sa fi absolvit liceul, sa cunoasteti limba engleza macar la nivel intermediar si sa aveti un minim de experienta in domeniul turismului si serviciilor hoteliere.

Tot in domeniul turismului puteti lucra si in Statele Unite, printr-un program asemanator. Salariul minim, in acest caz, este de 8 dolari/ora, iar cel maxim de 12,5 dolari/ora, fiind disponibile mai multe locuri de munca de ospatari, barmani, chelneri, receptie sau hostess, in hotelurile Marriott din Long Island (New York) si din Connecticut, in hotelul Hilton din Philadephia si in hotelul Renaissance, tot din Philadelphia.

Taxa de program este de 2.100 de dolari si se achita in doua rate: 1.000 de dolari in tara, iar diferenta de 1.100 de dolari in Statele Unite, cate 100 de dolari lunar din salariu, timp de 11 luni, transferate direct Academiei de Studii Hoteliere din America. Comisionul firmei este de 400 e euro si se achita dupa obtinerea vizei.

Pentru a lua parte la acest program trebuie sa aveti intre 20 si 35 de ani si sa cunoasteti limba engleza la nivel avansat. La sfarsitul programului, se obtine un certificat in industria hoteliera, eliberat de Academia de Studii Hoteliere din Florida si recunoscut la nivel international. Dosarele se pot depune pana pe 20 iunie, iar contractele incep in iulie - august.

Daca va doriti sa ramaneti in tara si sa lucrati in timpul verii, compania de casting Twist Media este in cautarea unor persoane pentru a face figuratie in filme, in perioada 20 iunie - 10 august. Daca sunteti alesi, veti aparea intr-o productie romano- italiana ce reprezinta una din cele mai mari colaborari, pe plan cinematografic, dintre cele doua tari.

Compania cauta aproximativ 2.500 de persoane, locurile fiind disponibile nu numai tinerilor, iar limita de varsta este de 60 de ani. Pentru persoanele disponibile pentru mai multe zile, remuneratia este de 50 lei/zi, iar pentru cele care pot participa doar in anumite zile, de 40 de lei/zi.

Pe litoral, firma On Vogue Casting oferta mai multe posturi de hostess pentru petreceri de sezon, pentru targuri si conferinte sau vanzari de tigari. Joburile presupun primirea invitatilor, atragerea de clienti, servirea invitatilor/vizitatorilor cu bauturi si gustari, inregistrarea invitatilor/vizitatorilor, vanzarea produselor, prezentarea rapoartelor periodice legate de vanzarea produselor. Compania este in cautare de persoane cu aspect fizic placut, inteligente, educate si comunicative, experienta in promovarea si vanzarea de produse fiind un avantaj.

Pentru studentii in anul III la o facultate tehnica, grupul Renault Romania pune la dispozitie un program de internship, in timpul caruia primiti si o bursa lunara. Puteti alege domeniul in care sa va specializati, aveti ocazia sa va realizati lucrarea licenta, iar transportul, cazarea si masa sunt asigurate de companie.

Pana pe data de 17 iunie puteti aplica pentru un internship platit in cadrul companiei TSE Development Romania, parte din Betfair Group, din Cluj-Napoca. Programul dureaza trei luni, intre 15 iulie si 15 octombrie, si va veti putea dezvolta abilitatile in programele Java, Web, DB/DW, QA, administrare, networking si suport pentru Windows si Linux.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#joburi studenti, #work and travel, #work and study, #locuri munca vara , #oferte locuri munca
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
intrega planeta va asteapta pe voi sa veniti , sa "munciti" exact ca in Romania si sa va intoarceti cu bani foarte multi ! in occident nu exista somaj si toti patronii nu dorm noaptea din cauza ca "excursionistii" din Romania se lasa asteptati !