Ministrul Muncii: Sunt locuri de munca, dar multi prefera sa stea in somaj decat sa le accepte

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 17:53
3984 citiri
Ministrul Muncii: Sunt locuri de munca, dar multi prefera sa stea in somaj decat sa le accepte
Foto: Gov.ro

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, vineri, la Bursa locurilor de munca organizata in judetul Hunedoara, ca "foarte multe persoane prefera sa ramana in somaj o perioada maxima de timp decat sa accepte, nu sa caute, un loc de munca".

Bursa locurilor de munca a fost organizata, vineri, in judetul Hunedoara, la Deva, Orastie, Simeria, Calan si Hunedoara, 75 de angajatori oferind 336 de locuri de munca.

"Foarte multe persoane, trebuie sa o recunosc, chiar daca am sa le supar, prefera sa ramana in somaj o perioada maxima de timp decat sa accepte, nu sa caute, sa accepte un loc de munca ce li se ofera. Coada cea mai mare era la vize ca sa ramana in somaj si nu ca sa stea la coada sa gasesca un loc de munca si, ca atare, dupa fiecare bursa a locurilor de munca raman multe locuri de munca neocupate", a declarat Campeanu.

Ce smecherii fac somerii pentru a castiga mai multi bani de la stat

Ministrul Muncii a discutat cu mai multi angajatori, care s-au plans ca isi gasesc greu personal pe care se pot baza.

"Azi (vineri - n.red.) am venit pentru a angaja confectioner textile. Am gasit cateva persoane, putine cu experienta, majoritatea fara. Desi le-am spus ca varsta nu conteaza, nu au fost foarte hotarate. Sunt multe posturi in oras pe acest segment, insa oamenii vin, stau putin si apoi pleaca. Ei spun ca din cauza salariului, dar pana la urma nu stau suficient pentru a demonstra ca pot produce ceva pentru banii pe care ii iau", a spus reprezentantul unei firme de confectii din Hunedoara, Alexandra Georgeta.

Un alt angajator, reprezentant al unei restaurant din municipiul Hunedoara, a sustinut ca a selectat doua persoane si ca spera ca acestea vor fi serioase.

"Pot sa spun ca astazi sper in doi oameni pe care i-am intalnit, sa pot continua sa ne intalnim si sa incerce sa vada despre ce e vorba pentru ca trebuie sa-i aducem sa vada ce au de lucru si sa spuna daca isi doresc asa ceva. In prima faza, ei spun ca da, dupa care de multe ori esti in situtia sa nu mai vina. Nu stiu ce ii nemultumeste: salariile sunt destul de atractive in domeniul asta, timpul liber - desi lucreza opt ore sau 12, au o zi libera dupa, dar nu sunt multumiti. Eu cred ca mai ales tineretul nu vrea sa se inhame la lucru. Sunt putini care stiu ce vor, vor sa faca bani. Unii mai traiesc inca pe banii parintilor si le e suficient cu 250 de lei cat mai primesc de la stat. E greu sa gasim personal care sa ramana. Stau o saptamana, doua. Nu am cerut Bac-ul la angajare", a spus reprezentantul restaurantului, Marius Branea.

Mii de absolventi de liceu vor indemnizatie de somaj

Ministrul Muncii a anuntat ca spera ca pana la sfarsitul anului sa fie atrase investitii de 10 miliarde de euro, care sa duca la crearea a 50.000 de locuri de munca, tinand cont de faptul ca anul trecut au fost create 100.000 de locuri de munca noi. In urma Bursei Locurilor de Munca din Hunedoara, au fost angajate 118 persoane si selectate pentru incadrare 193.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Mariana Campeanu locuri munca, #ministrul Muncii locuri munca, #locuri munca somaj, #oferte locuri munca, #oferta job , #oferte locuri munca