Visul american a devenit realitate pentru doi tineri romani intreprinzatori

Duminica, 24 Iunie 2012, ora 22:00
7764 citiri
Visul american a devenit realitate pentru doi tineri romani intreprinzatori
Foto: delmarvanow.com

Doi tineri romani care au lucrat verile in Statele Unite prin programul "Work and Travel" si-au deschis acum propria afacere peste ocean: ii ajuta pe alti studenti sa-si gaseasca slujbe in America.

Calin Voicu si Mihai Paun au ajuns pentru prima data in Statele Unite in urma cu zece ani. Ei si-au gasit slujbe de vara, mai multi ani la rand, in Ocean City, o statiune turistica la malul Atlanticului, in statul Maryland. Le-a placut atat de mult incat s-au decis sa ramana.

"In 2006, le spuneam tuturor ca avem de gand sa ramanem aici. Oamenii se uitau la noi sceptic, ziceau ca e dragut din partea noastra, dar trebuie sa si demonstram ca putem... Iata ca, dupa sase ani, am reusit", a povestit Mihai Paun, pentru The Republic.

Mihai Paun si prietenul sau Calin Voicu si-au deschis la Ocean City un birou de plasare a fortei de munca, mai exact gasesc job-uri pentru studentii care vin in State Unite sa lucreze peste vara. Compania lor se numeste "All Friends" si au deja peste 5.000 de clienti.

"Este ca un vis care a devenit realitate", a spus Paun la inaugurarea Centrului Comunitar pentru Tineri "All Friends".

Calin Voicu a explicat ca "All Friends" va lucra cu studenti de pe tot mapamondul, dar se asteapta sa aiba cei mai multi clienti din Romania si Moldova, tari in care si-a deschis deja alte birouri. Studentii de la "All Friends" vor avea ocazia de a calatori prin mai multe metropole si state americane, inclusiv California.

In studentie, Calin Voicu a lucrat ca hamal intr-un hotel din Ocean City, unde s-a imprietenit cu managerii de acolo. A invatat multe de la ei, iar acum relatia s-a dezvoltat intr-un parteneriat de afaceri foarte solid.

"Suntem foarte multumiti de colaborarea cu romanii. Ei sunt, cu adevarat, foarte interesati de cum este America. Am angajat initial doi-trei studenti romani si am fost multumiti de ei, asa ca am decis sa continuam tot cu romanii", a spus Jason Gulshen, general manager la Holiday Inn din Ocean City.

La randul sau, Mihai Paun isi aminteste ca ideea acestei afaceri i-a venit dupa ce a vazut cat de prost functiona programul "Work and Travel" in urma cu zece ani. Acum, compania lui este printre cele mai mari din Europa care deruleaza programe pentru studentii care vor sa munceasca si sa calatoreasca in Statele Unite.

Paun spune ca peste 5.000 de studenti si-au gasit job-uri de vara prin "All Friends".

"Am construit aceasta afacere incet-incet. Noi nu numai ca oferim slujbe tinerilor, dar le si povestim despre cultura americana, incercam sa le aprofundam valorile Americii", a dezvaluit Paun secretul succesului "All Friends".

Programul "Work and Travel" este creat si supervizat de Departamentul de Stat al Statelor Unite, avand ca scop schimbul cultural international. La program participa studenti din diferite tari ale lumii, care vin pe parcursul verii in America pentru a munci si calatori.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#studenti America, #work and travel , #oferte locuri munca