Vrei sa lucrezi de acasa? Iata cateva idei de joburi pe care le poti face fara sa cobori din pat

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 21:43
30677 citiri
Vrei sa lucrezi de acasa? Iata cateva idei de joburi pe care le poti face fara sa cobori din pat
Foto: Arhiva Ziare.com

Munca de acasa are cu siguranta avantaje sale. Nu trebuie sa te trezesti la o anumita ora, nu stai in trafic, iti organizezi timpul singur, nu te distrag colegii si bineinteles, ai posibilitatea de a trimite e-mailuri din confortul patului tau.

Daca toate acestea suna atragatoare (si daca ai auto-disciplina pentru a ramane concentrat si productiv in timp ce lucrezi de la domiciliu), iti oferim in cele ce urmeaza cateva idei de astfel de joburi.

Multe dintre acestea necesita doar o buna conexiune la Internet, un calculator si ceva experienta cu munca in online.

1. Blogger

Daca ai deja un blog sau ai de gand sa iti creezi unul, trebuie sa stii ca in functie de numarul de vizitatori sau colaborari poti face bani frumosi. Daca ai abilitati de comunicare scrisa, un blog te va ajuta in sensul acesta. Prin postari, articole, recenzii, recomandari, idei, site-ul tau poate atrage un numar mare de vizitatori.

In plus, poti primi numeroase oferte din partea unor companii, magazine, care sunt dispuse sa iti ofere produse pentru testare si/sau reclama, carora sa le realizezi un articol si sa il publici pe site-ul tau, in speranta atragerii cat mai multor cumparatori.

Poti primi, de asemenea, bani pentru postarea unor reclame sau linkuri cu directionare catre site-urile partenere, pe blogul tau.

Pentru un blog de succes trebuie sa iti atragi cititorii prin subiecte de interes pentru categoria de persoane careia te adresezi, devenindu-ti astfel cititori fideli. Poate dura cateva luni pana la un an pana ce vei primi colaborari si blog-ul tau va deveni popular.

Castigurile difera in functie de numarul de vizualizari, vizitatori, colaborari, etc. Pentru 1000 de vizualizari se primeste, in medie, intre 10 si 50 de dolari.

2. Artist vocal

Stii sa canti? Iata ca poti fi platit pentru asta. Cele mai multe astfel de joburi sunt solicitate de catre companiile care vor sa realizeze o reclama, la ghiduri, sau la filmuletele "cum sa...".

Avantajul este ca iti poti inregistra vocea de acasa si poti trimite inregistrarea in format electronic. Pentru o ora de inregistrare poti primi pana la 70 de euro.

3. Pay per click

Exista foarte multe site-uri care ofera bani pentru fiecare click; cel mai adesea click-urile inseamna trafic catre un anumit site.

Exista si companii romanesti care utilizeaza email marketing-ul si rasplateste utilizatorii pentru citirea email-urilor zilnice.

Cu un astfel de job poti castiga pana la 25 de euro pe ora, insa depinde de site.

4. Redactare articole

Exista foarte multe site-uri care doresc sa-si promoveze serviciile sau produsele cu informatii actualizate. Multe dintre acestea au chiar o sectiune unde sunt publicate articole cu continut optimizat referitoare la serviciile prestate sau produsele comercializate.

Pentru a fi editor de continut trebuie sa ai abilitati de exprimare in scris, talent si cunostinte in domeniul firmei pentru care redactezi articolele.

In medie pentru un articol de 400 de cuvinte poti primi intre 20 si 50 lei, dar avand in vedere necesitatea multor companii de promovare prin articole si in functie de frecventa de redactare, poti castiga 500-1000 de lei/luna lejer.

5. Traducator

Daca stapanesti foarte bine cel putin o limba straina, jobul de traducator iti poate aduce banii frumosi.

Traducerile de orice fel si in orice domeniu au ajuns sa fie tot mai cautate si mai bine platite. Cele mai frecvente cereri sunt de traduceri din franceza, chineza si spaniola, insa cu cat este mai rara limba straina pe care o cunosti, cu atat este mai bine platita traducerea.

Ca traducator liber poti castiga si 50 de euro/ora, insa plata poate varia.

Alte idei

Acestea sunt doar cateva joburi pe care le poti avea de acasa si care iti pot aduce castiguri in plus. Alte idei pot fi: asistent virtual, licitator/vanzator online, agent call center, operator baza de date, transcriitor interviuri, redactor financiar, predictii financiare, redactori CV etc.

Material realizat de Infomunca.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#locuri munca acasa, #lucrat de acasa, #idei joburi acasa , #oferte munca domiciliu