Ziare.com

BNS: Codul Muncii trebuie modificat

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 18:15

   

BNS: Codul Muncii trebuie modificat
Codul Muncii trebuie modificat, iar presedintele Traian Basescu nu poate apara o lege ce incalca legislatia europeana si Conventiile OIM, a declarat miercuri, presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin.

"Blocul National Sindical considera pripite si riscante declaratiile facute aseara (marti - n. red.)) de Presedintele Romaniei potrivit carora Codul Muncii nu mai poate fi modificat, sau, asa cum s-a exprimat domnia sa, nu mai poate fi 'intors'. Stim ca aceasta declaratie a fost cauzata de un sentiment de paternitate fata de Codul Muncii actual, un act elaborat si sustinut de PDL impotriva vointei actorilor sociali, insa ar fi dezastruos pentru Romania sa pastreze chiar si o zi in plus aceasta lege. Piata muncii din Romania nu poate si nu trebuie sa fie reglementata de o lege facuta cu picioarele, ce incalca flagrant legislatia europeana, conventiile Organizatiei Internationale a Muncii si Carta Sociala Europeana ratificata de Romania", mai spune Dumitru Costin..

Potrivit sursei citate, Codul Muncii trebuie sa fie modificat, iar fiecare zi de intarziere afecteaza viata lucratorilor si a familiilor lor, deterioreaza relatiile din piata muncii si relatia Romaniei cu Uniunea Europeana.

"Blocul National Sindical si-a asumat sarcina de a elabora si de a promova un proiect de Cod al Muncii echilibrat, conform cu legislatia europeana si internationala, fara abuzuri flagrante si fara portite neclare care lasa loc de interpretari. Nu ne-am propus sa revenim la vechiul Cod, cel de dinainte de mai 2011, ci sa venim cu o varianta echitabila, multumitoare pentru angajati si angajatori.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Proiectul nostru de Cod al Muncii a fost elaborat de o echipa de experti a caror competenta nu poate fi contestata. In plus, pana la jumatatea lunii iunie proiectul este subiectul unei campanii de consultare publica", a precizat Dumitru Costin.

Costin a adaugat ca BNS il invita pe seful statului la o discutie pe marginea propunerilor formulate si il roaga sa nu se mai antepronunte atat de categoric pe spete in care nu s-a consultat cu toate partile implicate.

"Punctul de vedere al PDL si CIS nu a fost niciodata punctul de vedere al tuturor cetatenilor ci doar expresia unui grup restrans de afaceristi. Presedintele Romaniei trebuie sa fie impartial, trebuie sa fie garantul Constitutiei si sa apere interesele tuturor cetatenilor. Asta inseamna ca trebuie sa discute cu partenerii sociali si sa accepte ideea ca modificarea Codului Muncii trebuie facuta cat mai repede cu putinta", a conchis Costin.

Sursa: rNews

Articol citit de 1729 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

costin vorbeste mult si degeaba

mai bine latra mai putin dar cu miez...
recunoaste si el ca vechiul cod a fost o porcarie socialista dar nu spune concret ce-l deranjeaza la noul cod...
eu personal nu suport sindicatele,liderii lor sint puscariabili,chiar si asta.

spuneti-mi si mie,exista salariati in mediul privat care sint membri de sindicat ?
eu nu cred,va amintiti ca la actiunile usl(cind era in opozitie) singurii participanti care lucrau pe cont propriu erau tiganii(care ciordeau din portofele/buzunare/genti si somerii(haleala+bere+50 lei/zi),restul erau bugetari aflati in delegatie la bucuresti :)))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor