Care sunt tarile cu cei mai fericiti si mai loiali angajati

Duminica, 29 Noiembrie 2015, ora 06:46
7955 citiri
Care sunt tarile cu cei mai fericiti si mai loiali angajati

Compania suedeza Universum a publicat recent un top al tarilor cu cei mai fericiti si mai loiali angajati.

Cele mai bogate tari nu ofera si cele mai fericite conditii de lucru, arata rezultatele sondajului pe baza caruia a fost realizat topul. Astfel, SUA si Marea Britanie ocupa abia pozitiile 29, respectiv 30.

In cadrul sondajului citat de Business Insider au fost chestionati 250.000 de angajati din 55 de tari. Sistemul de evaluare a fost bazat pe trei factori: satisfactia angajatilor, disponibilitatea acestora de a le recomanda prietenilor compania pentru care lucreaza si probabilitatea de a-si schimba locul de munca in viitor.

Conform acestor criterii, urmatoarele zece tari au cei mai multumiti angajati:

10. Rusia

Rusia a cunoscut o reducere semnificativa a pietei muncii anul trecut, partial ca urmare a sanctiunilor tarilor occidentale. Desi multi si-au pierdut locurile de munca, iar cei care au ramas au suferit reduceri salariale, cei mai multi rusi sunt multumiti, in general, de conditiile de munca, conform publicatiei "The Village".

9. Republica Ceha

In Cehia, cresterea securitatii locului de munca a compensat nemultumirile angajatilor legate de salarii.

8. Grecia

In pofida situatiei dificile cu care s-au confruntat in ultimii ani, grecii sunt, aparent, fericiti la serviciu. Cei care au un loc de munca sunt foarte multumiti si recunoscatori angajatorilor lor si nu dispun, cel mai probabil, de multe alte optiuni pe piata muncii, a explicat Claudia Tattanelli, director global al Universum.

7. Elvetia

Elvetia se afla in mod constant printre primele tari cand vine vorba despre satisfactia profesionala. Acest lucru s-ar datora atmosferei de la locul de munca si existentei oportunitatilor de avansare in cariera.

6. Austria

Nici angajatii austrieci nu au motive sa se planga. Nivelul mai scazut al securitatii locului de munca este compesant in Austria prin salarii mai mari.

5. Africa de Sud

Africa de Sud are cei mai fericiti angajati de pe continentul african, potrivit sursei citate.

4. Danemarca

Angajatorii danezi fac din fericire o prioritate. In Danemarca, orice companie cu mai mult de 35 de angajati trebuie sa deschida noi locuri in consiliul de administratie pentru angajatii obisnuiti, care vor avea aceleasi drepturi si competente ca si ceilalti membri ai consiliului.

3. Costa Rica

Turismul si exporturile de produse agricole creeaza in aceasta tara din America Centrala numeroase locuri de munca stabile si cu un nivel ridicat al gradului de satisfactie, potrivit unui studiu Gallup si Meridian International.

2. Norvegia

Tara a obtinut punctaje foarte bune in ceea ce priveste securitatea locurilor de munca si castigurile, in cadrul Better Life Index realizat de Organizatia de Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

1. Belgia

Belgia este tara cu cei mai fericiti angajati, potrivit Universum. Exista aici o abundenta de afaceri independente construite in jurul valorilor traditionale, care acorda o mare importanta stabilitatii.

Clasamentul este completat de Suedia, Finlanda, Mexic, Olanda, Germania, Canada, Chile, Franta si Argentina.

Citeste si:
Nicolae Ciucă, scrisoare de armistițiu politic pentru susținerea unui guvern minoritar. Cîțu: „USR şi PSD continuă să rămână cantonate în poziţiile lor”
Nicolae Ciucă, scrisoare de armistițiu politic pentru susținerea unui guvern minoritar. Cîțu: „USR şi PSD continuă să rămână cantonate în poziţiile lor”
Liderul PNL, premierul intermar Florin Cîţu, a declarat marţi, 26 octombrie, că premierul desemnat Nicolae Ciucă a transmis către liderii partidelor parlamentare un document cu un armistițiu...
Năsui, despre un armistiţiu politic cu un guvern minoritar PNL-UDMR: „Nu există când e vorba de împărţirea banilor publici"
Năsui, despre un armistiţiu politic cu un guvern minoritar PNL-UDMR: „Nu există când e vorba de împărţirea banilor publici"
Fostul ministru USR Claudiu Năsui a declarat marţi, 26 octombrie, la Antena 3, că formaţiunea îşi doreşte refacerea coaliţiei de guvernare cu PNL şi UDMR, pe bazele stabilite în 2020 şi...
Sursa: Ziare.com