Cele mai bune destinatii de munca in strainatate

Marti, 27 Mai 2014, ora 15:46
4737 citiri
Cele mai bune destinatii de munca in strainatate

SUA, Marea Britanie si Australia raman destinatiile de munca preferate la nivel global, conform unui studiu recent.

Statele Unite reprezinta principala destinatie de munca atat pentru cei care lucreaza deja in alta tara, cat si pentru cei care isi doresc acest lucru, releva studiul "Global professionals on the move - 2014" reazlizat de compania de recrutare Hydrogen, citat de CNBC.

Studiu mai arata insa ca Marea Britanie se apropie rapid de prima pozitie in topul preferintelor celor care vor sa lucreze in strainatate.

Structura podiumului indica o orientare spre tarile in care se vorbeste limba engleza. Primele zece pozitii ale topului destinatiilor globale de munca este completat de Elvetia, Canada, Germania, Singapore, Emiratele Arabe Unite, Franta si Spania.

Principalele criterii in functie de care au fost exprimate preferintele sunt stilul de viata, perspectivele si cultura.

In ceea ce priveste orasele din alte tari in care oamenii isi doresc sa lucreze, este vorba, in general de capitale, Londra castigand detasat.

Capitala britanica este prima alegere pentru 14% dintre cei chestionati, de doua ori mai mult decat in cazul New York-ului, care s-a plasat pe locul doi.

Studiul a fost realizat pe baza unui sondaj online desfasurat in noiembrie anul trecut pe un esantion de 2.444 de respondenti din 99 de tari diferite, care lucreaza in domenii variate.

Potrivit studiului, tot mai multe companii recunosc importanta angajarii de "talente internationale", iar numarul celor dispusi sa lucreze in alta tara este in crestere.

Au fost identificate cinci tari care se confrunta cu un "deficit de talente" sau, cu alte cuvinte, care au nevoie de angajati pregatiti: Japonia, Brazilia, India, Turcia si Hong Kong.

Destinatii precum Brazilia, Hong Kong si China au coborat in topul mentionat, ceea ce arata ca, desi importanta acestor piete emergente este cunoscuta, barierele culturale si distanta le fac mai putin atractive.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#destinatii munca, #munca strainatate, #tari preferate angajati , #piata muncii