Cele mai primitoare tari pentru imigranti - salarii mari, servicii impecabile, dar si timp liber

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 19:03
12436 citiri
Cele mai primitoare tari pentru imigranti - salarii mari, servicii impecabile, dar si timp liber

Daca te gandesti sa pleci din tara natala, trebuie sa stii ce stat poate satisface cel mai bine nevoile tale, fie ca este vorba despre aspectele financiare sau de partea sociala.

Un studiu recent realizat de banca HSBC arata ca cele mai primitoare trei tari pentru imigranti sunt China, Germania si Singapore, scrie BBC.

HSBC a analizat 24 de tari din trei perspective diferite: economica, sociala si viata de familie. Studiul a avut la baza 7.000 de imigranti din aceste state, care au vorbit despre subiecte precum venituri, usurinta de a-si face prienteni noi, bucataria locala si altele.

Imigrantii din China sunt bine platiti

Astfel, China se afla pe primul loc in clasament, cel mai important aspect fiind faptul ca imigrantii de aici sunt bine platiti. Ei beneficiaza de unele dintre cele mai mari pachete compensatorii la nivel mondial. China este fruntasa la situatia financiara generala a imigrantilor, insa aceasta se afla pe locul al doilea daca ne referim strict la salarii, prima pozitie fiind ocupata de Elvetia.

De asemnea, imigrantii sunt multumiti si de viata sociala pe care o au in China, care s-a clasat pe locul al treilea in raportul HSBC. Aproape jumatate dintre respondenti au marturisit ca au simtit o imbunatatire in privinta echilibrului intre munca si timp liber de cand au ales sa se relocheze.

In cautarea unui trai mai bun: Care sunt tarile cu cei mai multi imigranti

Viata de familie a primit tot o bila alba din partea imigrantilor. Peste 75% sunt de parere ca tara asiatica este un loc mai bun in care sa isi creasca micutii decat locul din care provin. Mai mult, copiii imigrantilor din China invata cel mai repede limba tarii in care locuiesc, in comparatie cu cei din alte state.

Servicii sociale de calitate in Germania

Germania ocupa locul al doilea in acest clasament, ceea ce nu este o surpriza tinand cont de faptul ca tara are al patrulea cel mai mare PIB din lume, respectiv de 3,4 mii de miliarde de dolari. Astfel, expatii din Germania se claseaza pe locul al 7-lea in topul celor mai bine platiti imigranti din lume.

Imigrantii din Germania se declara satisfacuti si de viata sociala, cele mai mari beneficii fiind transportul public ieftin si accesibilitatea si calitatea serviciilor medicale. Cei mai multi dintre cei care muncesc aici sustin ca au mai multe experiente pozitive decat negative in viata de zi cu zi.

Germania nu este paradisul visat: Imigrantii pleaca in mai putin de un an

Totodata, potrivit studiului, Germania este cel mai bun loc in care imigrantii isi pot creste copiii, datorita sistemului de invatamant accesibil, serviciilor medicale pentru copii si oportunitatilor in sectorul studiilor superioare.

Singapore, locul perfect pentru deschiderea unei afaceri

Urmatorul paradis al imigrantilor este Singapore, economia tarii fiind una dintre cele mai avantajoase din lume pentru afaceri, datorita taxelor scazute si accesibilitatii infiintarii unei firme. Majoritatea expatilor castiga mai mult in Singapore fata de tara lor de origine, iar 85% dintre acestia s-au declarat multumiti de situatia economica a statului.

Referitor la viata sociala, studiul a aratat ca, in special tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani, sunt foarte multumiti cand vine vorba despre acest aspect. De asemenea, Singapore este al doilea cel mai bun loc din lume in care iti poti creste copiii, potrivit rezultatelor HSBC. Cu toate ca imigrantii spun ca educatia si ingrijirea copiilor sunt destul de scumpe, calitatea acestora arata ca merita sa investeasca sumele respective.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...