Comisia Europeana vrea mai multe femei in posturi de conducere

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 21:57
2585 citiri
Comisia Europeana vrea mai multe femei in posturi de conducere

Comisia Europeana a aprobat strategia pe cinci ani privind egalitatea intre femei si barbati, cerand eradicarea violentei contra femeii si mai multe femei in posturi de conducere.

Inegalitatile dintre femei si barbati ingreuneaza cresterea economica si reprezinta irosirea talentului. Egalitatea intre femei si barbati poate avea beneficii economice si pentru mediul de afaceri, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

Obiectivele pricipale le reprezinta cresterea participarii femeilor pe piata muncii, introducerea Zilei Europene a Egalitatii privind Salarizarea, dar si incurajarea participarii pe piata muncii prin gasirea unui echilibru intre viata de familie si cea profesionala.

Se mai urmaresc initiativele privind implicarea femeilor in luarea de decizii in domeniul politic si economic si prezentarea unei strategii pentru combaterea violentei impotriva femeilor.

Astfel, Uniunea Europeana va implementa o legislatie specifica, va coordona programele politice si financiare in vederea atingerii obiectivelor si va promova dialogul social privind egalitatea intre sexe.

Statisticile Uniunii Europene arata ca 68% dintre femei si 57% dintre barbati considera ca inegalitatea intre sexe este raspandita in spatiul comunitar. O mare parte dintre europeni considera ca principalele probleme sunt violentele comise impotriva femeilor, diferenta de salariu intre femei si barbati si incalcarea drepturilor femeilor in tarile tarile in curs de dezvoltare.

Potrivit datelor UE, femeile sunt platite, in medie, cu 17,6% mai putin decat barbatii, iar 20-25% dintre femei sunt supuse la violente.

Rata de ocupare a fortei de munca in cadrul femeilor a crescut in UE de la 52% in 1998 poana la 58,6%, insa in continuare exista diferente mari fata de barbati. O mare parte dintre muncitorii part-time din Europa (31,5%) sunt femei, in conditiile in care o impartire dezechilibrata a responsabilitatilor casnice le impiedica sa avanseze in cariera.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#violenta femei, #femei posturi conducere, #egalitate sexe, #strategie egalitate sexe , #piata muncii
Comentarii