Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Companiile din China atrag tot mai multi absolventi din Occident

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 11:57
1329 citiri
Companiile din China atrag tot mai multi absolventi din Occident
Foto: AP

Situatia financiara a tarilor din Occident si criza locurilor de munca ii determina pe absolventi sa isi incerce norocul in zone necunoscute, dar mai putin afectate. China este tara in care cei mai multi dintre ei si-au rezolvat aceasta problema.

Cei mai multi straini din China predau limba engleza, insa, au inceput sa vina si tineri cu pregatire si experienta in IT si finante, transmite Associated Press.

Managerii companiilor din China spun ca numarul de CV-uri primite de la absolventi din Occident s-a triplat in ultimele 18 luni. Ei spun ca pentru multi absolventi, antreprenori si manageri, China este acum tara tuturor posibilitatilor.

Piata locurilor de munca din China a fost sustinuta printr-un ajutor financiar de aproape 600 de miliarde de dolari primit de la Beijing. Guvernul chinez a anuntat ca milioane de locuri de munca vor fi create in acest an, dar aproximativ 12 milioane de someri tot nu vor reusi sa se angajeze.

Companiile din China atrag multi tineri si pentru ca procedurile de angajare a unui strain sunt mult mai simple decat in Uniunea Europeana sau Rusia. Angajatorii au nevoie de permisiunea guvernului pentru a recruta un strain, dar raspunsul autoritatilor vine in 15 zile, spre deosebire de multe tari care il ofera in cateva luni.

De asemenea, angajatorul trebuie sa explice de ce un strain ar fi mai bun pentru postul respectiv decat un chinez. Cei cu pregatire tehnologica sau de conducere sunt apreciati, insa, si de guvern.

La sfarsitul anului 2008, peste 217.000 de straini aveau permis de munca in China. Alte cateva mii de persoane au doar viza pentru afaceri pe care o innoiesc cand e nevoie.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#locuri de munca China, #criza piata locurilor munca, #criza locuri munca, #companii China absolventi straini , #piata muncii