Ziare.com
Investeste in oameni

Esti somera si iti cauti de munca? Profita de ultimele cursuri gratuite pentru competente informatice si sociale

Marti, 27 Octombrie 2015, ora 14:07

   

Esti somera si iti cauti de munca? Profita de ultimele cursuri gratuite pentru competente informatice si sociale
Proiectul "Trei generatii pentru maine" - derulat de Brainstorming Consulting in parteneriat cu agentia Godmother si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 se apropie de final, acesta urmand sa se incheie oficial pe data de 15 decembrie.

De la lansarea proiectului, in mai 2014 si pana in prezent, aproximativ 265 de femei din Bucuresti si Ilfov, fara loc de munca, au finalizat cel putin unul dintre cursurile oferite gratuit in cadrul proiectului: fie ca vorbim despre cursuri de baby-sitting, manchiura-pedichiura, frizerie, decorator-floral sau cele de competente antreprenoriale, sociale si civice sau informatice.

In prezent, singurele cursuri gratuite disponibile sunt cele de scurta durata (5 zile), de competente informatice si competente sociale si civice. La acestea se mai pot inscrie doar aproximativ 40 de femei, cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani, pensionare sau fara un loc de munca stabil. La finalul cursurilor, absolventele primesc un certificat autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari, Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.

Daca la cursurile de competente informatice doamnele se familiarizeaza cu tehnologia, in special cu utilizarea computerului, la cele de competente sociale si civice ele invata, prin exercitii interactive, sa recunoasca diferitele tipuri de clienti, ce strategie sa abordeze pentru fiecare dintre ei, regulile de conduita in relatiile cu clientii, comunicarea asertiva si ascultarea activa a acestora, cum sa promoveze /prezinte serviciile si firma la care lucreaza.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"In Romania, la ora actuala, o mare parte a fortei de munca lucreaza in domeniul serviciilor (mai ales femeile), domeniu in care zi de zi intri in contact cu clientii, beneficiarii tai si este foarte important sa stii cum sa relationezi cu ei.

Trebuie sa recunoastem ca acest curs ar fi util tuturor celor care lucreaza sau ar dori sa lucreze in domeniul serviciilor si relatiilor cu clientii, pentru ca in Romania motto-ul 'clientul nostru, stapanul nostru' nu prea functioneaza in turism, asistenta medicala, educatie, comert.

Intr-un oras atat de mare precum Bucurestiul, sansele ca o femeie sa isi gaseasca un loc de munca, mai ales in domeniul serviciilor, este foarte mare si atunci este bine ca ea sa fie inarmata cu aceste competente de orientare catre client, pentru ca ele vor face cu adevarat diferenta in fata angajatorilor
", declara Cristina Coca, expertul activitatilor de instruire din cadrul proiectului "Trei generatii pentru maine".

Pe langa accesul la cursuri gratuite, toate beneficiarele proiectului, care au copii intre 5-10 ani, au acces gratuit la serviciile de tip after-school oferite Centrul de educatie si ingrijiri Igloo. Un avantaj important al acestuia este ca se afla in aceeasi cladire in care se tin si cursurile.

De asemenea, tot in cadrul proiectului, 25 de absolvente ale cursurilor gratuite pot beneficia, pe baza de inscriere, de consultanta juridica si fiscala gratuita precum si de acoperirea taxelor de infiintare ca persoane juridice (PFA; SRL, intreprindere familiala sau individuala).

Mai multe detalii despre proiectele Brainstorming Consulting gasiti pe http://b-storm.ro/ si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/BrainstormingConsulting.

Persoane de contact:
Pentru mai multe informatii despre cursurile gratuite oferite de Brainstorming Consulting si despre serviciile Centrului de educatie si ingrijiri, va rugam sa luati legatura cu Cristina Coca, expert activitati de instruire Brainstorming Consulting - 0723 321 150, cristina.coca@b-storm.ro si Laura Militaru, Director Centrul de educatie si ingrijiri IGLOO - 0751 088 396, laura.militaru@b-storm.ro

Brainstorming Consulting este o firma de instruire si consultanta infiintata in 2008. In prezent deruleaza, in parteneriat cu agentia de publicitate Godmother, proiectul "Trei generatii pentru maine", cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul "Trei generatii pentru maine" este adresat doamnelor din Bucuresti si judetul Ilfov, care isi cauta un loc de munca si doresc sa se califice in meseriile de educator specializat, bona/ baby sitter sau in alte meserii relevante pe piata muncii.


Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2058 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor