Ziare.com

Exista locuri de munca din Europa, dar nu pentru someri

Luni, 20 Mai 2013, ora 07:16

   

Exista locuri de munca din Europa, dar nu pentru someri
In pofida eforturilor oficialilor europeni de a reforma piata muncii din zona euro, compatibilitatea dintre someri si locurile de munca vacante se deterioreaza, potrivit Goldman Sachs.

"Consideram ca de la inceputul crizei compatibilitatea dintre someri si locurile de munca din zona euro s-a deteriorat. Acest lucru este determinat de divergentele ciclice dintre tari si de pietele segmentate", au afirmat analistii bancii americane intr-un studiu, potrivit CNBC.

Potrivit analistilor, locurile de munca disponibile sunt predominante in Germania si Franta, in timp ce in Spania si Italia exista cele mai ridicate rate ale somajului.
Mobilitatea limitata a fortei de munca impiedica ocuparea acestor posturi.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Criza financiara a avut un impact semnificativ asupra pietei europene a muncii, iar somajul in zona euro se afla la nivelul record de 12,1%, insa cu deosebiri importante intre tarile membre. Astfel, in timp ce somajul se ridica la 26,7% in Spania, in Germania este de doar 5,4%, cel mai scazut nivel de mai bine de 20 de ani.

"Cererea pentru realocarea fortei de munca in zona euro a crescut. Totusi, piata muncii ramane in primul rand nationala: desi migratia dinspre periferie in Germania a crescut, ramane prea scazuta pentru a absorbi ajustarea necesara", mai spun analistii Goldman Sachs.

Studiul arata ca piata unica a avut initial un impact pozitiv asupra functionarii pietei europene a muncii, inclusiv in Marea Britanie, care nu e stat membru, insa efectul s-a inversat de la inceputul crizei financiare.

Compatibilitatea scazuta pe piata muncii poate fi normala in perioada de depresiune, pentru ca, de exemplu, o persoana care nu a lucrat mult timp este mai putin calificata pentru locurile de munca disponibile.

Totusi, studiul Goldman subliniaza ca declinul este cauzat in special de factori structurali.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2475 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In traducere buruienosa ... bugetarii shomeri ..

sa treaca pe la Mimi! Care Mimi? Aia .. din Bois de Boulogne! Senior HR .. PR .. Haute etudes .. blah! Va masoara .. gaura .. adjustements ... training .. la produuuuuuuuus! Pai n'a zis Pontalaul .. 1,000,000 de noi locuri de munca? Pai asa a zis! Iata'le!

 

IT ...Exista locuri de munca in Europa, dar nu pt ...tocilari

Diploma obligatorie ...dar portofoliu face diferenta.
Pt elevi cu preocupari tehnice ...elaborati portofoliu la liceu ...sa perfectionati la facultate.
Timp pierdut ...start ratat.

Inspiratie portofoliu :
... ... ... http://oportun.3x.ro
...
Somn usor
...votati cu spor

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor