Ziare.com

MAE roman da replica britanicilor: Nu exista un val de imigranti romani, ci de angajari

Vineri, 16 August 2013, ora 13:14

   

MAE roman da replica britanicilor: Nu exista un val de imigranti romani, ci de angajari
Dupa ce presa din Marea Britanie a scris despre un val de imigranti romani si bulgari in ultimele trei luni, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizeaza ca datele prezentate de autoritatile britanice nu se refera la numarul muncitorilor nou sositi in aceasta tara.

"Datele publicate de Oficiul National pentru Statistica se refera la numarul cetatenilor romani aflati in diverse forme de angajare in Marea Britanie, in cursul trimestrului II 2013, iar nu la 'numarul muncitorilor romani care au sosit in Marea Britanie in perioada aprilie-iunie'.

Aceste date confirma faptul ca muncitorii romani aleg aceasta tara pentru oportunitatile economice pe care le ofera si nu pentru a accesa sistemul de beneficii sociale", se precizeaza intr-un comunicat MAE remis Ziare.com.

The Telegraph: A inceput valul imigrantilor romani si bulgari in Marea Britanie

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Potrivit documentului citat, cresterea nivelului ocuparii in randul cetatenilor romani se explica, in principal, prin faptul ca, in intervalul aprilie-iunie 2013, Ministerul de Interne de la Londra a imbunatatit procedura de obtinere a autorizatiilor de munca, timpul de procesare fiind redus semnificativ, de la aproximativ 9 luni, la sfarsitul anului 2012, la termenul standard de 6 luni sau chiar mai putin (3-4 luni), inclusiv cu posibilitatea de urgentare daca solicitantul a primit o oferta ferma de angajare.

"Ca urmare, numarul cererilor procesate de autoritatile britanice in trimestrul II 2013 a inclus si cereri depuse de cetateni romani in cursul trimestrului I 2013 si chiar trimestrul IV 2012.

In aceste conditii, interpretarea potrivit careia sporul de forta de munca din Romania inregistrat in trimestrul II 2013 este egal cu numarul romanilor care au venit in Marea Britanie in aceeasi perioada de timp este doar o speculatie, nefiind fundamentata pe date reale", mai spun reprezentantii MAE.

Potrivit datelor Ministerului de Interne britanic, muncitorii romani si bulgari reprezinta doar 0.3% din totalul fortei de munca locale.

C.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1108 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Perfidul Albion trebuie ca inainte de....

a arunca vina pe romanii cinstiti care vin sa munceasca pe insula sa-si analizeze politica de imigratie pakistano-islamica. Rezultatele vin mai tarziu, vezi Norvegia si Danemarca !

 

Perfida inlocuire a albionezilor

Si iote asa incet-incet, romanii le iau locurile si joburile britanicilor, pub-ul o sa devina crashma, sir o sa devina nene, iar Charles o sa devina Cioaba !

 

Democracy.Liberty.etc----ity.

Britanicii pot merge si pot munci in UE oriunde "vrea' muschii lor".
Romani ANGAJATI in UK."Muschii" romanilor sunt altfel decat "muschii" britanicilor?.

 

Scuze

M-a luat gura pe dinainte si l-am folosit pe Cioaba intr-un context nefericit. Omul e bolnav si nu merita asta. Asa ca imi pun cenusa in cap !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor