Ziare.com

Motivul pentru care calitatea fortei de munca se evapora in Romania

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 17:38

   

Motivul pentru care calitatea fortei de munca se evapora in Romania
Unul dintre factorii-cheie pentru dezvoltarea economico-sociala este calitatea fortei de munca, care depinde de gradul de pregatire si de continuitatea procesului de invatare pe tot parcursul vietii.

Indicatorul care masoara acest aspect al factorului uman este rata de participare a populatiei la educatie continua si stagii de pregatire (facand abstractie de studiile universitare in cazul tinerilor).

Romania se plaseaza in coada statelor europene membre ale Uniunii la acest capitol, la mare distanta nu doar de statele occidentale, dar si de fostele colege de bloc socialist, potrivit datelor Eurostat.

Statistica pe baza ultimelor date disponibile prelucrate la zi arata o stagnare in perioada de criza si o apetenta foarte redusa a adultilor pentru procesul de educatie.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Datele arata ca tara noastra se plaseaza undeva la o rata de invatare de o cincime din media UE si, spre deosebire de tarile din regiune, situatia nu se imbunatateste nici atunci cand se face trecerea de la tineri la adulti.

In context, apare destul de ciudat cum se face ca marea majoritate a romanilor vor sa castige si sa traiasca mai bine fara sa invete nimic, in timp ce occidentalii cu nivel de trai relativ ridicat continua sa puna accentul pe educatie.

Citeste mai departe despre Romania si educatia continua: Calitatea fortei de munca se evapora rapid pe cursdeguvernare.ro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2933 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nu are importantza

pe ce loc suntem in Europa,vreau sa stiu daca suntem inaintea bulgariei. stie cineva? hahaha!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor