Piata muncii s-a mutat pe Internet

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 09:10
2009 citiri
Piata muncii s-a mutat pe Internet
Foto: Arhiva

Peste doua milioane de romani isi cauta un job pe site-urile de recrutare, fapt care arata ca piata muncii s-a mutat pe Internet.

Site-urile de recrutare online au devenit un mare succes in 2008, cand patronii au inteles ca pot gasi oameni profesionisti investind sume mici in sondarea pietei, informeaza Adevarul.

Si pe perioada crizei cei care au ramas fara un loc de munca au apelat la site-urile de recrutare, fiind locul unde zeci de mii de romani cautau acele putine joburi pe care le puneau firmele care faceau angajari. In aceasta perioada s-au depasit recorduri in acest domeniu: un roman are peste 100 de aplicatii depuse.

In iulie, BestJobs a ajuns la doua milioane de CV-uri depuse online, iar MyJob a depasit milionul de CV-uri inregistrate, adica numarul s-a dublat in comparatie cu 2008.

Tot pe criza au crescut si numar anunturilor joburilor pentru strainatate, insa profiturile site-urilor de recrutare au scazut pentru ca nu au mai incasat bani de la companii.

In prezent avem peste 20 de platforme de recrutare online, cu doi mari competitori. Unele sunt de nisa, precum hipo.ro, specializat pe recrutarea absolventilor din domenii de varf. Aici se aduna "spuma" celor care termina facultati de IT si finante, pentru a ajunge sa lucreze la firme precum Google sau Facebook.

Dintre cei care aplica, aproape jumatate au cel putin cinci ani experienta si doi din trei au cel mult 33 de ani.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#piata muncii Romania Internet, #record cautare locuri munca siteuri , #piata muncii