Refuzi sa muncesti, nu vei mai primi niciun ban de la stat

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 22:10
2435 citiri
Refuzi sa muncesti, nu vei mai primi niciun ban de la stat
Foto: observator.ro

Cei care refuza un loc de munca sau care nu vor sa participe la cursuri de formare profesionala nu vor mai beneficia de niciun ajutor social, a declarat, luni, la dezbaterea proiectului de Lege a asistentei sociale, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Nicolae Ivaschescu.

El a precizat ca, la nivelul primariilor, au fost efectuate controale pentru a se verifica daca beneficiarii de venit minim garantat fac munca in folosul comunitatii, asa cum prevede legea.

Acolo unde s-a constatat ca nu se intampla acest lucru, s-a trecut la intreruperea acordarii prestatiei sociale, a spus Ivaschescu.

"Vrem sa restrangem accesul la ajutoare, sa le dam numai acolo unde este nevoie. Daca nu vor sa munceasca, de la stat nu vor mai primi niciun ban. (...) Incurajam munca, nu nemunca. Prestatiile vor fi mult mai atent verificate", a subliniat secretarul de stat, citat de Mediafax.

Acesta a adaugat ca autoritatile se gandesc la o forma de a stimula angajatorii sa incadreze in munca persoane care primesc venitul minim garantat.

Refuzul unui loc de munca, a participarii la cursuri de formare, recalificare sau alte masuri active pot conduce la diminuarea cuantumului beneficiului social sau la incetarea acestuia si la interdictia de acordare pe o anumita perioada, conform proiectului Legii asistentei sociale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#cursuri formare profesionala, #ajutor social , #piata muncii