Ziare.com

Sud-europenii muncesc mai mult decat germanii

de Alex Duma
Duminica, 05 Iunie 2011, ora 16:36

   

Sud-europenii muncesc mai mult decat germanii
Un raport dat publicitatii recent arata ca sud-europenii muncesc mai mult decat germanii. Acesta vine in contradictie cu afirmatiile recente ale cancelarului german Angela Merkel, care a declarat ca grecii, spaniolii si cetatenii Portugaliei sunt lenesi.

In realitate, germanii nu muncesc nici mai mult nici mai intens decat sud-europenii. Mai mult, germanii lucreaza mai putine zile pe an si mai putin in timpul vietii decat sud-europenii.

Astfel, conform AFP, in timp ce un german munceste 1.390 de ore pe an, un grec petrece la munca, in medie 2.119 ore, un italian 1.773, un portughez 1.719, iar un spaniol 1.654, deci semnificativ mai mult. Francezii petrec la munca, anual, 1.554 de ore, mai mentioneaza acelasi raport.

Varsta reala de pensionare este, in Germania, de 62,2, pe cand in Portugalia si Spania de 62,6 si, respectiv, 62,3. In Grecia, varsta reala de pensionare este de 61,5, dar se asteapta sa creasca la 63,5 pana in 2015, din cauza programului de austeritate, care va duce varsta legala de pensionare la 65 de ani, de la 60.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Numai francezii si italienii se retrag din munca mai devreme decat germanii, cu 2 ani in medie.

Luna trecuta, Merkel a declarat ca sud-europenii isi iau prea multe vacante si se retrag din campul muncii prea devreme, starnind tot felul de reactii. "In tari precum Grecia, Spania si Portugalia, oamenii ar trebui sa nu se retraga mai repede (din campul muncii, n.r.) decat germanii. Toti ar trebui sa faca eforturi similare. Este important", a spus ea.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1500 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Probabil

Diferenta
Uni gandesc alti NU!

 

da..da...

pot munci si 2000 de ore pe an sudici ca tot nu au eficienta.....imi pare rau sunt latin

Da da

da de ce nu se vede ? Sint prea multi hotii sau muncesc precum cocosul ca si el de dimineata pina seara sta in virful gunoiului si seara nu se vede nimic din scormoneala lui !

 

Datul la sapa nu e "munca" pentru secolul 21.

Comparati mere si pere.

 

afirmatii automate teutone

Nemtii traiesc in continuare cu ideia ca ei sunt cei
mai muncitori,cei mai cinstiti cei mai...cei mai...
Ar fi cazul sa se debaraseze de infatuarea ,devenita nejustifica,de sorginte teutonica!Nici domeniul considerat apanajul lor :razboaiele ,nu le fac mai bine ca altii,din moment ce le-au pierdut!Teo

 

AI DREPTATE

Daca te uiti la venitul pe cap de locuitor nu sint mai straluciti decit ceilanti europeni,si numai gura este de ei,la puterea de cumparare dupa ce incluzi taxele lor enorme nu sint mai peresus decit Spania sau oricare alta tara din sudul europei,se oftica ca depide de Rusia pentru gaz si chiar petrol.Si sa nu uitam ca dupa razboi Americani ia ajutat cel mai mult financiar pe nemti,dar si acum la datoria publica nemti nu stau mai bine decit celalante tari europene si este cel mai dator stat din lume la FMI iar ca procent din GDP ii intrec pe Americani la datorii,asa ca sa stea in banca lor daca nu le convine sa iasa din EU si sa faca o uniune cu Rusia.

studiu discutabil

Studiu facut de un frncez: Patrick Artus, sef economist al bancii Natixis ... give me a break !
Nu se mentioneaza concret cum a fost realizar studiul (s-au inclus doar cei ce lucreaza efectiv ? somerii, contractorii, datele primite de la oficiile statistice locale etc? grecii au mintit oficial despre deficitul bugetar sustinind ca e sub 3% pe cand de fapt era 12 % ...
Am citit articolul direct de pe site-ul AFP si cum corect comenta unul din cititori:"germanii sunt mai productivi, dar nu pentru ca lucreaza mai mult. In zilele noastre, productivitatea este marita de avansul tehnologic si nu de timpul efectiv de lucru. De fapt, daca venitul ar fi fost reflectat numai de orele lucrate, Chinezii si malayezienii ar fi fost cei mai bogati oameni de pe pamant !"

 

...

... prin faptul ca Germaniei i s-a cerut sa sprijine financiar asa numitul grup de tari PIIGS (Portugalia, Irlanda, Italia, Grecia, Spania), dupa parerea mea, au tot dreptul sa puna conditii.
Problema comuna a tarilor PIIGS este ca au deficite bugetare uriase (consuma mult mai mult decat produc), singurul lucru cerut fiind sa-si echilibreze bugetele (redus consumul si marita productia). Din punctul acesta de vedere tari ca Polonia, Cehia si chiar Romania sunt mult mai bine plasate.
Pentru cei interesati, inainte de a posta consideratii economice eronate, ar trebui sa ofere si sursa de informare.
(altfel raman doar pareri personale cel mult dubioase)
Un web-site de inceput ar fi site-ul "CIA world facts":

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/wfbExt/region_eur.html

 

Fara Germania UE n-are exista

Imagineaza-ti ce s-ar fi intamplat daca Germania ar fi abordat o politica izolationista in Europa (la fel cum au facut SUA in lume):

1. UE nu exista
2. Romanii ar avea nevoie de vize pentru orice stat european.
3. Romania n-ar primi niciun ban de la nimeni ca sa iasa din saracia perpetua avand in vedere ca Germania contribuie cu 60% la bugetul comunitar.
4. N-ar exista EURO, marca ar fi valuta predominanta pe continent.
5. Tari ca Spania, Grecia, Portugalia n-ar fi beneficiat de resursele uriase oferite de UE care le-au permis sa obtina un nivel de trai decent si sa se dezvolte mult peste capacitatile lor interne.
6. 3 milioane de romani ar muri de foame in Romania, nu ar avea unde sa emigreze (avand in vedere ca Spania ar fi ramas o tara saraca)
7. Romania ar fi ramas in sfera de influenta a Rusiei atat economic cat si politic.
8. Tari ca Ungaria, Polonia, Cehia ar fi fost mult mai sarace decat sunt azi fara sprijinul Germaniei in domeniul economic.

Iar legat de faptul ca nemtii muncesc mult sau putin, discutia e irelevanta. Pot sa munceasca de 3 ori mai putin daca in timpul ala genereaza produse cu o valoare adaugata mult peste alte popoare. Pana la urma conteaza sistemul in care muncesc si nu cat muncesc.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor