Vor creste salariile bugetarilor in 2012? Vezi ce spun specialistii

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 15:06

   

Vor creste salariile bugetarilor in 2012? Vezi ce spun specialistii
Bugetarii au castigat, in instanta, plata drepturilor salariale. Aceasta ar fi vestea buna. Partea proasta este ca vor primi banii esalonat, pana in 2016. Totusi, salariile bugetarilor raman "marul discordiei". In timp ce liderii sindicali declara ca nu mai cred minciunile electorale, analistii remarca faptul ca FMI s-ar putea impotrivi unor cheltuieli suplimentare, neprevazute in bugetul pentru anul viitor.

Premierul Emil Boc sustine ca situatia externa dicteaza daca salariile bugetarilor vor creste sau nu, anul viitor. Prim-ministrul a precizat ca exista posibilitatea unei majorari salariale, doar daca situatia de pe plan extern nu se inrautateste.

Analistul financiar Lucian Davidescu apreciaza ca bugetul este fundamentat pe o crestere ambitioasa si ca guvernul, probabil, nu va avea cum sa creasca salariile.

"Probabil ca guvernul nu va avea cum sa le creasca, pentru ca bugetul este, deja, fundamentat pe o crestere foarte ambitioasa a incasarilor, asa ca o crestere suplimentara este putin probabila. Un derapaj al cheltuielilor este putin probabil in 2012, pentru ca FMI va spune, pur si simplu, nu".

Citeste mai multe despre Vor creste salariile bugetarilor in 2012? Vezi ce spun specialistii pe Business24.ro.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2462 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
AlmanahePeNaLe
rank 3
daca mai da afara multi
este foarte posibil sa faca Boc singur toata munca din administratie, pe salariu indexat cu -20% din cauza "contextului international".
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor