Vrei sa te angajezi intr-o banca? Vezi cine angajeaza

Joi, 18 August 2011, ora 07:22
8470 citiri
Vrei sa te angajezi intr-o banca? Vezi cine angajeaza

Cei care au visat intotdeauna la cariera in domeniu bancar au, acum, o noua sansa, caci piata muncii in acest domeniu pare sa-si revina. Astfel, un numar impresionant de banci angajeaza, in aceasta perioada. Joburile sunt dedicate atat domeniului financiar, cat si in zona de IT sau mangement.

Anunturile privind posturile disponibile sunt postate fie pe site-urile proprii ale bancilor, fie pe site-urile de recrutare ale institutiilor in cauza. Ziare.com a cautat pentru dumneavoastra bancile dispuse sa faca angajari in aceasta perioada si cerintele posturilor oferite.

Astfel, Libra Bank cauta evaluator garantii - divizia analiza credite, developer- divizia IT, analist credite persoane fizice si PFA- divizia analiza, administrator credite persoane juridic, divizia administrare credite, consilier juridic, specialist control risc si programatori. Pe langa pozitiile de mai sus, care sunt deschise in sediul central, banca mai are cateva pozitii deschise si in sucursale.

Institutia vrea, pentru sucursala din Baneasa, un portofolio manager, pentru sucursala din Iasi un peronal banker, iar in Constanta un professionals Relationship Manager.

De exemplu, un specialist control risc desfasoara controale in cadrul diviziilor bancii, evaluand in mod continuu riscurile care afecteaza atingerea obiectivelor, ia masuri de remediere a deficientelor constatate, prezinta comitetelor de conducere rapoartele efectuate in urma controalelor si monitorizeaza implementarea deciziilor si respectarea termenelor stabilite in urma controalelor.

Candidatul ideal are studii superioare in domeniul economic, IT sau tehnic, are capacitate de analiza si sinteza, abilitati de comunicare, minim un an experienta in unul din domeniile banci, statistica, economie, finante, management de proiect, IT sau matematica.

Daca sunteti din Iasi si vreti sa va angajati ca personal banker trebuie sa stiti ca veti raspunde de efectuarea tuturor operatiunilor bancare desfasurate la nivelul entitatii bancare, veti tine evidenta dosarelor clientilor inclusiv documente in original, veti raspunde de raportarea incidentelor de plata ale clientilor si veti aplica politica de marketing si comunicare conforma cu strategia bancii.

Candidatul ideal cautat de banca trebuie sa fie absolvent de studii superioare, sa cunoasca limba engleze (conversational), sa aiba cunostinte de PC, abilitati de comunicare si vanzare si atitudine proactiva.

La randul sau, BRD, una dintre primele banci de pe piata, cauta un reprezentant customer care - telesales in Bucuresti, un consilier juridic la directia juridica, un agent servicii client - BRD Finance, Bucuresti, dar si agenti servicii client front office in Arad, Covasna, Fagaras, Nehoiu, Timisoara si Tulcea.

Principalele responsabilitati ca agent servicii vor fi dezvoltarea relatiilor cu clientii, promovarea si vanzarea produselor companie, desfasurarea unor activitati de consiliere si fidelizare a clientilor, redactarea rapoartelor de activitate.

Se cer cunostinte de operare PC la nivel mediu sau avansat, experienta anterioara in vanzare si relationare cu clientii reprezinta un avantaj. Se cer minim studii medii, bune abilitati de comunicare si foarte bune abilitati comerciale.

Si austriecii de la Raiffeisen Bank au mai multe pozitii deschise la noi in tara, prin care cea de coordonator regional vanzari trezorerie, in Ploiesti, evaluator garantii in Bucuresti, director agentie la Toplita, analist financiar corporate in Bucuresti, asistent director grup retail in Bacau, consilier clienti la Oradea si ofiter de cont la Cluj Napoca.

Ca asistent director veti desfasura activitatea de secretariat si office-management in cadrul grupului de retail. De asemenea, veti intocmi agenda zilnica si monitoriza deplasarile in teritoriu ale directorului. De asemenea, veti intocmi situatii centralizate, veti efectua traduceri, veti planifica resursele materiale ale grupului de retail si veti realiza prezentari periodice privind evolutia datelor de vanzari.

O alta banca aflata in cautare de personal este Bancpost. Aceasta are joburi disponibile pentru auditor intern, casier, reporting officer.

Un casier Bancpost cunoaste si promoveaza toate produsele si serviciile bancii, de economisire, creditare si operatiuni cu sau fara numerar, este responsabil pentru efectuarea corecta a operatiunilor de plati si incasari cu numerar pentru clienti si gestioneaza numerarul din unitate astfel incat serviciile pentru clienti sa se desfasoare normal si la timp.

De asemenea, este responsabil de indeplinirea bugetelor de vanzari privind produsele de retail si orice alte bugete stabilite de managementul bancii, contribuie la atragerea noilor clienti si la mentinerea celor deja existenti, informeaza clientii cu privire la produsele si serviciile bancii, realizeaza vanzari incrucisate conform obiectivelor alocate si a deciziilor conducatorilor unitatii.

In ceea ce priveste pregatirea, este nevoie de studii medii (diploma de bacalaureat) sau superioare (economice - de preferinta). De asemenea, trebuie sa cunoasteti limba engleza (optional), sa aveti cunostinte PC.

Portughezii de la Millennium Bank cauta, la randul sau, mai multi consilieri vanzari, un manager relatii cu clientii persoane juridice in Timisoara si un teller in Pitesti. Un consilier in vanzari reprezinta banca in relatia cu clientii persoane fizice, prospecteaza piata si atrage noi clienti, participa activ la atingerea target-ului individual si al echipei si este responsabil de calitatea serviciilor prestate catre clientii persoane fizice. Este important de stiut ca specificul activitatii presupune 50% munca de teren, 50% munca in sucursala.

Cerinte pentru acest post constau in studii superioare(profilul economic reprezinta un avantaj), aptitudini de vanzator si de negociator atat cu clienti externi cat si interni, cunostinte PC, fluenta in engleza, abilitati foarte bune de comunicare si interpersonale, flexibilitate, orientare catre client, atitudine pro-activa.

Olandezii de la ING Bank angajeaza, in Romania, consultanti vanzari, business analyst, dar si o persoana marketing communication. In calitate de consulant vanzari trebuie sa fii dispus sa aloci mai mult de 80% din timpul de lucru pentru deplasari in teren cu scopul promovarii si vanzarii de produse si servicii ING Bank destinate persoanelor fizice si IMM-urilor, dar si sa contribui la cresterea portofoliului companiei, prin identificarea de noi clienti si noi oportunitati de vanzare.

Totodata, trebuie sa participati activ la realizarea target-ului de vanzari al echipei si la atingerea obiectivelor calitative. Cerinele obligatorii sunt acelea sa ai studii superioare si stii sa lucrezi in Word, Excel, Power Point si Outlook.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#joburi banci, #bani banci, #munca banci , #piata muncii