Ziare.com

85% din romani, preocupati de munca si in timpul liber

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 12:30

   

85% din romani, preocupati de munca si in timpul liber
85% din angajatii romani sunt adesea preocupati de problemele de la locul de munca in timpul liber, iar 20% din ei lucreaza peste program in fiecare zi. 70% din manageri fac acelasi sacrificiu de cateva ori pe saptamana.

Motivele sunt nevoia companiilor de eficientizare a personalului, fara a tine cont de consecintele pe termen lung si lipsa oricaror masuri la nivel legislativ, scrie Capital.

"Cand vine vorba de politici publice si decizii politice, interesul pentru echilibrul intre viata profesionala si viata personala este ca si inexistent in Romania", spune Livia Aninosanu, directoare de programe in cadrul Centrului Parteneriat pentru Egalitate (CPE).

ONG-ul a implementat in ultimii doi ani proiectul "Fii familyfriendly! Formare si consultanta pentru companiile din Bucuresti si Ilfov", iar concluziile trase la finalul lui sunt ca multe companii nu sunt familiarizate cu masurile de "work life balance".

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Numarul companiilor care pun pret pe confortul angajatilor este limitat. De altfel, un studiu CPE arata ca peste 50% din manageri considera ca un angajat care munceste peste program va fi mai apreciat de conducere.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 888 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor