Ziare.com

Avertisment grav: Zona euro va avea inca 4,5 milioane de someri in 4 ani

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 15:11

   

Avertisment grav: Zona euro va avea inca 4,5 milioane de someri in 4 ani
Numarul somerilor din zona euro ar putea creste cu 4,5 milioane de persoane in patru ani, daca nu vor fi adoptate politici economice care sa favorizeze cresterea si crearea de locuri de munca, atrage atentia Organizatia Internationala a Muncii (OIM) intr-un studiu difuzat miercuri.

In prezent, exista 17,4 milioane de persoane in cautarea unui loc de munca in zona euro, adica o rata a somajului de 11%, subliniaza OIM, ingrijorata, in special, de somajul in randul tinerilor, care este de 22% in zona euro, dar care atinge niveluri de 30% in Italia, Portugalia si Slovacia si de 50% in Spania si Grecia. 44% dintre cei care cauta un loc de munca sunt in somaj de peste un an.

Juan Somavia, directorul general al OIM, a transmis o severa atentionare tarilor europene, estimand ca acestea vor fi afectate, chiar si cele cu mai putine probleme, daca nu va exista o schimbare radicala de politica.

"Daca nu va exista o schimbare de politica, toate, absolut toate tarile din zona euro, vor fi afectate, fie cele deja in dificultate, fie cele care stau mai bine", a spus el la prezentarea studiului.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Devine tot mai clar ca o abordare bazata numai pe austeritate bugetara va afecta locurile de munca, fara a reduce semnificativ deficitele bugetare", noteaza studiul.

OIM recomanda politici de investitii si punerea pe picioare a sistemului financiar, ceea ce inseamna "o rezolvare rapida a chestiunii solvabilitatii a numeroase banci".

Autorii studiului cer garantii ca "tinerii nu vor ramane prizonierii unor locuri de munca precare" si ofera ca exemple de urmat diverse politici adoptate in tarile scandinave, in Austria, Belgia si Olanda. Documentul se refera la programe de formare care faciliteaza tranzitia de la scoala la locul de munca.

"Cu o strategie de crestere centrata pe locuri de munca pentru zona euro, relansarea este in continuare posibila in cadrul Uniunii Monetare", afirma studiul OIM.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1786 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bac-ul nu ofera (automat) ...un trai decent

Pt cariera TOP (eventual UE) ...depaseste limitele programei scolare.

Pe bancile scolii desfasoara activitati extrascolare privind viitoarea cariera:
...acumuleaza cunostinte practice relevante
...elaboreaza portofoliu cu lucrari specifice

Pt elevi cu talent tehnic ...domeniul IT ofera multe oportunitati
...celor ce studiaza mai mult
...invatati programare ...http://oportun.3x.ro
...

 

austeritate unde nu trebuie

Datorita propagandei ideologiei austeritati,o ideologie cretinoida,consumul fiecarei familii va scadea ,iar oprirea acestui trend format este aproape imposibil de realizat in timp scurt.Deci consumul acesta de zi cu zi a omului de rind reprezinta cea mai importanta componenta economica, si este un consum util-necesar pentru societate.Afectarea acestui consum are un impact imediat asupra vinzarilor.Fara vinzari nu avem profit,si implicit crestere econmica.Siii astfel se intra intr-un cerc vicios descendent interminabil.Salvarea o pot reprezenta politicile de stinga care ar putea restimula acest tip de consum al omului de rind,obisnuit.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor