Ce sa faci cand esti somer

Duminica, 08 Mai 2011, ora 16:34
5556 citiri
Ce sa faci cand esti somer
Foto: Arhiva

Pierderea locului de munca nu este un lucru pe care sa si-l doreasca cineva, insa mai ales in ultimii doi ani peste tot in lume numarul somerilor a crescut simtitor. Daca te regasesti printre acestia, incearca sa nu dramatizezi, ci sa profiti de partea buna a situatiei.

Ce poti sa faci cand nu ai un loc de munca? Daca pesimismul tau nu iti da "voie" sa vezi oportunitatile cei de la All Women Stalk iti vin in ajutor.

Desi pare un sfat pueril, nu inceta sa cauti un alt loc de munca. Daca nu reusesti sa gasesti in domeniul tau, poate e bine sa te gandesti sa te reprofilezi. Fa o lista cu lucrurile pe care iti place sa le faci si vezi daca nu le poti "transforma" in resurse care sa te recomande pentru un job.

Bucura-te de pauza si de timpul liber. Gandeste-te ca esti in vacanta si petrece timpul cu familia. Pentru asta nu e nevoie sa cheltuiesti multi bani, dar poti sa te distrezi foarte bine. Mergi pe munte, la iarba verde, la plimbare cu bicicleta in parc sau fa alte activitati placute sau de recreere.

Cand nu ai un loc de munca poti sa iti dedici timpul liber ca sa inveti lucruri noi. Mergi la biblioteca si cauta cursuri si carti care te ajuta sa te perfectionezi. Asa iti vei mari sansele de a-ti gasi un alt loc de munca.

Poate nu ar fi rau sa te implici in actiuni de voluntariat, care se vor dovedi utile mai tarziu cand le vei trece in C.V. Mai mult chiar, vei realiza ca timpul trece foarte repede cand ii ajuti pe altii si vei avea si satisfactii. Dar sa te asiguri ca faci lucruri care iti plac, altfel cei din jur isi vor da seama ca nu e ceva "voluntar".

Relaxeaza-te! Daca vei avea o atitudine pozitiva, vei vedea altfel lucrurile si vei gasi solutii ca sa iti rezolvi problema. Cat ai avut un loc de munca, timpul de relaxare si meditatie era vizibil redus. Acum poti sa profiti de el.

Daca pana acum ai amanat sa faci miscare, pentru ca erai ocupat, nu mai ai aceasta scuza. Daca esti somer, fa mai mult sport ca sa fii in forma. Cand iti vei gasi un alt loc de munca, vei arata bine si vei fi sanatos si apt sa iti realizezi indatoririle cu maximum de performanta.

Si nu in ultimul rand, nu te ingrijora si fii fericit. Optimismul este cheia. Fiecare trece, intr-un anumit moment al vietii, printr-o perioada grea, nu esti singurul, asa ca nu are rost sa te compatimesti si sa iti plangi de mila. Perioadele grele te vor face mai puternic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
#cauta loc munca, #actiuni pentru someri, #sfaturi pentru someri , #stiri joburi