Ce sa nu faci la birou ca sa-ti mentii relatiile bune

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 07:06
3541 citiri
Ce sa nu faci la birou ca sa-ti mentii relatiile bune
Foto: feminis.ro

Munca la birou impune anumite reguli, este necesar sa tinem cont de prezenta colegilor si a sefilor si sa adoptam un comportament demn de respectat si apreciat. Totodata, lucrurile marunte care ii infurie pe colegii tai pot deteriora considerabil relatiile cu acestia.

Iata cateva lucruri care ar trebui evitate intr-un mediu de birou, potrivit publicatiei Times of India.

Nu vorbi tare!

De ce trebuie sa strigi atunci cand vorbesti cu cineva la telefon? Aceasta nu numai ca irita si deranjeaza oamenii din jurul tau, dar vei fi categorisit ca un coleg rau. Asa ca trebuie sa vorbesti pe un ton moderat, lasandu-i pe altii sa-si faca treaba in liniste.

Nu te uita pe furis in computerul cuiva!

Aceasta este, probabil, obiceiul cel mai enervant, dar, din pacate, majoritatea oamenilor il au fara sa-si dea seama. Incercarea de a surprinde o frantura de e-mail din calculatorul colegului tau sau site-urile pe care navigheaza denota ca nu respecti intimitatea acestuia. Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Nu discuta despre salarii!

Nimanui nu-i place sa discute despre salariul lui. Deci, a vorbi despre salariul tau sau a cere altcuiva sa-ti spuna despre al lui este complet lipsit de tact. Incearca sa-ti controlezi orice comentariu cu privire la finante!

Nu-ti cauta cel mai bun prieten la birou!

Relatiile profesionale si personale sunt doua lucruri distincte si ar fi cel mai bine sa fie tinute separat. Nu incerca sa-ti transformi colegul de munca in cel mai bun prieten, asta ar putea duce la un real disconfort.

Nu fi un "animal de companie"!

Cand te gandesti prima oara la acest lucru, nu ar parea chiar asa de rau. La urma urmei toata lumea vrea sa devina favoritul sefului. Dar gandindu-te mai bine, mesajul transmis colegilor tai ar putea fi inteles gresit. Aminteste-ti cum iti displacea animalul de companie al profesorului de la scoala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#reguli munca birou, #lucruri de evitat in birou, #obiceiuri proaste birou , #stiri joburi