Ce trebuie sa stii si sa faci in timpul facultatii ca sa poti obtine locul de munca dorit?

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 18:47
2791 citiri
Ce trebuie sa stii si sa faci in timpul facultatii ca sa poti obtine locul de munca dorit?
foto: Concord Communication

"Job Trends - Cum iti pregatesti cariera in noua lume digitala", eveniment dedicat studentilor si proaspetilor absolventi de la toate specializarile, care vor sa se remarce din multimea celor care termina facultatea odata cu ei, se va desfasura pe 31 octombrie.

Succesul in cariera depinde atat de bazele puse in scoala cat si in afara ei. De aceea, obtinerea de avantaje competitive concretizate in experienta aplicata, imagine profesionala inteligent construita si relatii cultivate din timp reprezinta calea catre un job si o cariera implinita.

La eveniment participa reprezentanti ai Microsoft, Guidecademy, Ernst & Young, agentia de recrutare Manpower, renumiti consilieri in cariera si traineri. Ei vor discuta interactiv cu participantii despre modalitatile prin care se poate obtine experienta si acces la primul loc de munca, cum se construieste brandingul personal si reteaua de cunostinte, despre cum s-a ajuns ca retelele sociale sa reprezinte atat oportunitati, cat si amenintari in procesele de recrutare ale angajatorilor.

Participantii vor afla ce doresc angajatorii si cum "arata" candidatul potrivit, cum ii ajuta noile tehnologii sa isi faca remarcat CV-ul, dar si cum soft skills au ajuns un "must have" la angajare.

Si pentru ca avem in tara foarte multi angajatori straini de top la care multi studenti aspira sa se angajeze in timpul sau dupa terminarea studiilor, va fi prezentata si o paralela intre culturi din punct de vedere al practicilor de intervievare, de aplicare si de integrare la locul de munca. Participantii vor afla cum sa isi pregateasca o aplicatie si cum sa se comporte in timpul interviului astfel incat sa se poata diferentia de restul sutelor de candidati pentru un job.

Raspunsuri la intrebarile cheie adresate de angajator - aparent nesemnificative, dar de o importanta covarsitoare vor fi aflate in cadrul unui workshop intensiv de 3 ore despre "Fata nevazuta a interviul de selectie". Participantii vor intelege cum pot sustine in mod eficient un interviu de angajare, aplicand in studii de caz concrete si in jocuri de rol. Vor fi abordate aspecte mai putin stiute legate de pregatirea, participarea, intrebarile, raspunsurile, status-urile, negocierea, contractul psihologic si multe altele, aparent neinsemnate, dar deosebit de importante pentru un interviu eficient si o colaborare motivanta si performanta. Pe intreaga durata a acestuia, participantii vor aplica pragmatic, motivant, concret, cu efecte si feedback imediat.

Studentii participanti la eveniment vor beneficia de know-how-ul unor specialisti de top in recrutare si consiliere in cariera, vor castiga premii oferite de parteneri, precum si reduceri importante la carti de specialitate si workshop-uri viitoare.

Mai multe detalii despre eveniment pe Facebook si pe site-ul Concord Communication.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#eveniment tehnici recrutare studenti, #eveniment studenti Jobs Trends , #stiri joburi