Cel mai prost platite joburi stresante ale americanilor

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 00:10
4510 citiri
Cel mai prost platite joburi stresante ale americanilor
Foto: askmen.com

O cariera mizerabila nu este data doar de stresul crescut sau de remuneratia scazuta, ci de amandoua. Aceasta este concluzia la care au ajuns analistii bazei de date PayScale, care se ocupa cu calculul salariilor.

Pentru americani, un loc de munca de cosmar este acela in care se combina stresul crescut cu un salariu mic, potrivit Yahoo. Desigur ca, in Statele Unite, un salariu scazut are cu totul alta valoare decat un salariu mic din Romania.

Cu siguranta exista locuri de munca stresante, dar care sunt bine platite. In acelasi timp, exista locuri de munca care nu necesita stres prea mare, dar nici plata nu este insemnata.

Din pacate, exista si locuri de munca in care se imbina cele doua componente - salariu mic si stres mare. Mare parte a acestora se gasesc in domenii care genereaza servicii sociale esentiale. Lista a fost facuta de site-ul PayScale.com, care prezinta salariul mediu anual pentru fiecare loc de munca analizat.

1. Supportive Residential Counselor - 26.900 de dolari anual

Cel care are acest job trebuie sa conduca o casa destinata celor bolnavi psihic sau cu dizabilitati fizice. Aceasta meserie poate fi o adevarata provocare atunci cand ai de infruntat birocratia incalcita care, de multe ori, acompaniaza orice infrastructura de serviciu public, ceea ce produce un mare stres.

O angajata a unui astfel de institut, care castiga 38.000 de dolari pe an, dupa patru ani de experienta, a renuntat la serviciu, dar nu din cauza salariului. "Era greu de condus echipa si nimeni nu ma ajuta", a spus femeia.

2. Agent de import/export - 36.700 de dolari anual

Acesti agenti lucreaza la centrele unde se realizeaza contracte de vanzare si cumparare internationala a diverselor bunuri. Ei actioneaza ca mediatori si, cateodata, faciliteaza legatura dintre cumparator si vanzator. Ei trebuie sa se supuna unei serii de reguli stricte ale comertului international.

Jobul este foarte stresant, in mare parte, deoarece castigul este pe baza de comisioane. Daca nu reusesti sa faci toate partile sa se inteleaga, castigul tau dispare o data cu intelegerea lor.

3. Consilierii dependentilor de diferite substante- 38.900 de dolari anual

Acesti consilieri au de-a face cu persoane dependente, care sunt adesea chinuite de un eveniment dezastruos al vietii si care sunt obligate prin lege sa accepte ajutorul unui consilier voluntar. Locul de munca nu ridica mari probleme, dar este unul dintre cele mai dificile din cauza provocarilor sale emotionale.

Vederea clientilor redicivisti care se imbolnavesc sau care chiar mor, isi pune amprenta pe viata consilierilor.

4. Ofiter de probatiuni - 39.900 de dolari anual

Ofiterii de probatiuni isi petrec cea mai mare parte a timpului lucrand in inchisori, sali de judecata si centre de detentie. Ei supravegheaza si urmaresc sentintele date si deseori colaboreaza cu asistentii sociali si alti asemenea angajati, pentru a se asigura ca acuzatii incearca sa traiasca conform legii.

5. Jurnalist - 40.900 de dolari anual

Cautarea detaliilor celor mai noi stiri este o munca grea. Problemele financiare care au afectat industria presei in ultimii ani fac aceasta munca si mai stresanta. Cu toate acestea, multi reporteri nu vor sa treaca la o cariera ce implica un stres mai scazut, deoarece nu ar simti ca munca lor ar fi la fel de importanta.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#cele mai stresante joburi America, #cele mai prost platite joburi America, #joburi prost platite stresante, #joburi prost platite America , #stiri joburi