Ai un sef rau? Cateva sfaturi pentru a-i face fata

Marti, 05 August 2014, ora 19:46
6448 citiri
Ai un sef rau? Cateva sfaturi pentru a-i face fata

Macar o data in parcursul profesional al fiecaruia apare un "sef rau". Pentru a avea perspective de avansare si a continua sa-ti desfasori activitatea in mod eficient, cel mai bine este sa ii raspunzi.

Numai ca, spre deosebire de seful tau, nu ai libertatea de a proceda cum iti spune instinctul. Si nici nu merita sa-ti dai demisia. Cel mai bine, scrie publicatia Time, identifici cu cel fel de sef rau ai de-a face si ii dai un raspuns potrivit.

Seful care iti verifica munca si uneori o si reface

Cel mai bine este sa depui eforturi pentru ca acest sef sa capete incredere in time. Pe langa faptul ca trebuie sa te asiguri ca munca ta este la cel mai inalt nivel, poti sa-ti obisnuiesti seful sa astepte de la tine rapoarte regulate despre stadiul lucrarii. E bine sa ii dai zilnic cate un raport, dupa care cere-i permisiunea sa-l informezi saptamanal.

Seful pasiv-agresiv, care te lauda intre patru ochi dar in public rade de ideile tale

In aceasta situatie, e bine sa afli ce se intampla in capul sefului tau. Ca sa obtii un feedback sincer, cel mai bine este sa ii ceri o opinie profesionala, la modul constructiv: "Am avut senzatia ca nu ti-a placut ideea mea. Te deranjeaza daca data viitoare imi spui ce critici ai in avans? In felul asta ma ajuti sa o imbunatatesc".

Seful care fura laudele ce ti se cuvin

In acest caz, cel mai bine este sa-ti asumi realizarile, spunandu-i ceva de genul: "Am observat ca proiectul pe care l-am dezvoltat este apreciat de sefi. Mi-ar placea sa fiu inclus in acele conversatii". Daca tot esti lasat pe dinafara, e bine sa incepi sa-ti trimiti ideile atat sefului cat si sefului sefului tau, ca sa obtii opinii de la ambii, spun expertii in resurse umane.

Seful care nu se implica si te lasa sa muncesti aiurea

Cand incepi un proiect, intreaba-ti supervizorul despre detalii cu privire la ceea ce urmareste, apoi trimite-i un e-mail in care recapitulezi conversatia. Nu numai ca veti avea aceeasi versiune a proiectului, dar ai si dovada scrisa, in caz ca seful tau descopera ca trebuia sa faci altceva.

Seful narcisist, care te face sa muncesti peste program si te cheama din vacanta pentru ca timpul lui e mai pretios

Acesta este un sef cu care trebuie sa ai grija, pentru ca narcisistii cred ca sunt perfecti si nu accepta criticile. Cel mai bine este sa-ti ceri viata personala inapoi printr-un compliment, ceva de genul: "Iti admir angajamentul pentru excelenta si vreau sa muncesc cat de bine pot, dar munca mea are de suferit cand sunt obosit. Am nevoie de sfarsiturile de saptamana pentru a ma recupera".

A.I.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#sef rau atitudine, #sfaturi comportament sef rau , #stiri joburi