Ziare.com

Cat poate castiga un student roman dintr-un job part time?

de Alina Bardas
Miercuri, 16 Martie 2011, ora 18:52

   

Cat poate castiga un student roman dintr-un job part time?
A fi student, in zilele noastre, nu mai este un lucru pe care si-l poate permite oricine, in conditiile in care traiul in Capitala, si nu numai, este extrem de scump. In aceste conditii, multi dintre studenti se vad nevoiti sa se intretina siguri si sa isi caute cel putin un job part time in perioada anilor de studii.

Desi pozitiile disponibile pentru astfel de joburi nu sunt prea ofertante, studentii pot castiga, totusi, intre 100 si 300 de euro pe luna pentru cele 4-6 ore lucrate zilnic. Mai mult, daca stiu sa negocieze cu angajatorul, pot beneficia de program de lucru flexibil, astfel incat sa poata ajunge si la cursuri.

Pentru ce posturi ar putea opta un student si ce salariu ar putea primi? De exemplu, pentru un job part-time intr-un call center studentii pot castiga intre 100 si 200 de euro pe luna. Printre atributiile postului se numara preluarea si inregistrarea reclamatiilor, obtinerea de informatii despre clienti si actualizarea bazei de date si raportarea catre manager a rezultatelor obtinute.

Ca sa va incadrati pentru acest post trebuie sa aveti abilitati de comunicare si negociere, seriozitate si perseverenta, cunostinte de utilizare ale calculatorului si capacitate de adaptare rapida.

Tot ca student, poti sa te angajezi ca operator telemarketing, care presupune contactarea telefonica a eventualilor clienti pentru prezentarea ofertelor promotionale. De exemplu, o firma olandeza cauta in Romania persoane comunicative, energice, cu voce placuta si prezenta de spirit care sa aiba capacitate de a asimila rapid informatiile si cunostinte minime de operare PC pentru a contacta telefonica potentialii clienti pentru prezentarea ofertelor promotionale. Programul de lucru este de la 16:00 la 20:00, iar salariul este de maxim 200 de euro.

Pentru un salariu de 200-300 de euro si program de lucru cu jumatate de norma, studentii se pot angaja ca agenti de vanzari. De exemplu, o firma distribuitoare de echipamente pentru reducerea factorilor alergeni si poluanti din interiorul caselor cauta agenti pentru a se intalni cu potentialii clienti. Munca presupune atat activitate de birou, cat si de teren, ceea inseamna, in acelasi timp, si un program de lucru flexibil.

Studentii pot lucra in timpul facultatii si ca promoteri, activitate care presupune promovarea produselor companiei, relationarea cu clientii si formarea si dezvoltarea portofoliului de clienti. Un astfel de job va aduce un salariu de maximum 200 de euro pe luna.

Cei care vor sa lucreze pe perioada studentiei pot alege sa o faca si pe o pozitie de asistent manager. De exemplu, o firma care cauta o persoana dornica sa ofere asistenta manageriala si sa faca activitati de secretariat. Compania cere pentru acest post ca respectivii candidati sa aiba cunostinte de limba engleza foarte bune si cunostinte de operare calculator (pachet Office). Printre atributii se numara reprezentarea societatii in relatia cu clientii, organizarea agendei zilnice a managerilor, evidenta inregistrarilor si distribuirea corespondentei in cadrul firmei si activitati de receptie si protocol in cadrul firmei.

Un job in domeniul HoReCA (hotel, restaurant, caterig) poate fi, de asemenea, o solutie pentru studentii care vor sa-si castige proprii bani. De exemplu, un restaurant din Capitala, aflat in Satul Francez, cauta ospatari si barmani, cu program de lucru part time, pe care e dispus sa-i plateasca cu 200-300 de euro pe luna. Cei care vor un asemenea loc de munca, trebie sa aiba insa minim un an de experienta si sa fie vorbitor al limbii engleze sau franceze.

Suma pe care o castiga un student din Romania este mult mai mica decat cea pe care o primesc studentii romani din strainatate. Astfel, daca un student castiga in Romania, in medie, 100 de euro net lunar pentru un job part-time, un roman care invata la o universitate in strainatate are un salariu de cel putin 400 - 500 de euro net pe luna. Suma o primeste lucrand ca asistent in biblioteca sau ca ospatar.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 21897 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ce obicei munceste

ca sa isi plateasca taxele sau sa aiba ce manca! nu prea are de ales! aia care "au mai multi bani sa treaca anu", nu muncesc, stau prin cluburile din Dorobanti, cu EBA!

 

 

Am inteles ...

...sa se duca in China sa caute prosti acolo! sau de ce nu si-i cauta acasa la ei unde sigur au mai multi prosti adevarati decit in RO. Pe de alta parte astfel de munci nu aduc nimic bun Romaniei, singurul lucru bun este productia...servicii de acest gen nu fac decit sa de-a de-o cola si-un sandwich unui biet roman. Statul nu are nimic de cistigat ci chiar are de pierdut din evaziunea practicata atit de angajator cit si de asazisii angajati.

 

 

exagerati domnule!

mania asta de jigni oamenii nu va ridica in ochii nimanui! presupun ca ati invatat prin strainatate si v-ati platit studiile pe acolo, nu ati invatat in Romania, pe banii romanilor si ati plecat cu ce ati invatat aici sa ii injurati pe aia care v-au invatat, nu0-i asa?
Vorbiti prostii, tinerii astia lucreaza la companii multinationale, fac exact munca pe care o fac colegii lor din strainatate, pe nimic!

 

 

Asa ai facut-o si tu?

Domnule care te dai atotstiutor! Atunci de ce vin multinationalele aici? Dupa prosti f.bine pregatiti care sa-i plateasca ci 100-200 euro! asta este problema...exista si ce spuneti dar pe aceia nu-i angajeaza nimeni niciodata.

 

 

As trimite-o pe Alina Bardas....

...sa lucreze si ea part time unde sugereaza pe 100-200 euro pe luna si cu pretentiile sa stii 2-3 limbi straine, pc, office, etc..etc... mai fratilor afara o astfel de munca se plateste cu cel putin 1500 de euro. Se vede deja ca a inceput sclavia in RO. Firme din vest isi deschid Call center in Romania ca aici exista prostii care accepta 100-200 euro. Inchipuiti-va ce prost platesc daca isi permit sa plateasca cheltuieli suplimentare de logistica fata de tara de origine si tot ies in mare cistig.

 

 

job de student

Tovarasul,firma alege intre Romania sau Tunisia in functie daca gaseste personal care sa fie capabil.Am lucrat ca student si stiu despre ceea ce scriu.Salariul e cam de 300€ si e in functie de numarul de ore lucrate.Nu uita Apollo13 ca esti in concurenta cu China si nimeni nu te roaga sa lucrezi!Daca esti scump nimeni nu ti da de munca !

 

 

cu cit un student muncezte mai mult cu atit lipseste mai mult de la studii si este mai obosit ca sa invete!

avantajul.... dispune de mai multi bani ca sa treaca anul...

 

 

Alinuta, Alinuta....

...vad ca studentii sunt platiti prost pentru un part time job. De ce nu scrii cat castiga studentele pentru un short ***?

 

 

cine nu face facultate in Romania astazi ? in Romania se face facultate ca si cum te-ai incheia la sirete ! tara inginerilor si a indivizilor cu studii superioare care nu au ce manca

---------------

 

 

e mult daca le da 100 de euro ! ar trebuii sa le dea o cana de apa pe zi si gata ! nu merita nimic ! de exemplu , tu nu meriti sa mananci in fiecare zi , cu toate ca primesti ! e rusine sa ceri salariu intr-o tara ca Romania ! cum , 100 de euro ? enorm

in Romania trebuiesc desfintate salariile , care ar fi ele

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor