Guvernul pregateste "Primul job": Tinerii pot lucra de la 16 ani - cat ar avea salariul

Marti, 03 Martie 2015, ora 19:16
10574 citiri
Guvernul pregateste "Primul job": Tinerii pot lucra de la 16 ani - cat ar avea salariul

Dupa "Prima casa" si "Prima masina", Guvernul mai vrea un program-premiera: "Primul job".

Initiativa a apartinut rectorului Universitatii de Vest din Timisoara, iar ideea a fost primita foarte bine de guvernanti, anunta Romania TV.

Prin acest program "se creeaza o posibilitate ca tinerii studenti sau elevi sa lucreze, practic, in administratia publica centrala sau locala, acolo unde este nevoie de resursa umana pregatita", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Astfel, marti seara, ministrul a scris pe pagina de Facebook Eugen Teodorovici: "'Primul job', unul dintre proiectele initiate de mine in cadrul ‪#POSDRU".

Ministrul a postat un link catre o stire difuzata in cadrul Observatorului Antenei 1 si in care se ofera mai multe detalii despre propunerea Executivului.

In aceste conditii, tinerii cu varste cuprinse intre 16 ani si 24 de ani se pot inscrie in program si ar urma sa castige 900 de lei pe luna cei fara studii superioare, iar cei cu diploma in acest sens vor avea salariu de 1.400 de lei. Conditia este ca acestia sa fie integralisti, iar cei care inca sunt la scoala vor putea lucra doar in timpul vacantelor.

Finantarea ar veni in proportie de 85% din fonduri europene si 15% de la stat, care va fi si angajator, avand in vedere ca tinerii vor lucra in administratii locale, universitati, primarii sau chiar ministere. Proiectul ar putea fi pus in aplicare chiar din luna aprilie.

Citește și:
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Știți care-i diferența dintre deputatul PSD Dan Tudorache „Diamante” și Aurel Bălășoiu? Că ultimul nu mai e membru PSD. Partidul l-a exclus cu celeritate, la numai câteva zile după ce...
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul...