Joburi din nou la moda - Se cauta iar ingineri

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 07:30
8450 citiri
Joburi din nou la moda - Se cauta iar ingineri
Foto: 1000awesomethings.com

Muncitorii calificati si specialistii sunt la mare cautare in Europa, dar din 2011 au sanse foarte mari de angajare si in Romania. In industria auto, infrastructura, industria grea si industria bunurilor de larg consum, mai ales in randul companiilor care au supravietuit in criza, se vor face angajari si chiar mici cresteri salariale.

Renault cauta pentru Centrul Tehnic de la Titu un responsabil mentenanta pentru sisteme de climatizare. Acesta are nevoie de studii superioare tehnice in domeniul masinilor termice si instalatiilor frigorifice, experienta in domeniul mentenanta, aptitudini de comunicare, coordonare si organizare, cunostinte de limba franceza si engleza, dar si permis de conducere categoria B.

Inginerul cautat de Renault va raspunde din punct de vedere climatic de mentenanta instalatiilor, utilajelor, masinilor si retelelor din cadrul departamentului. El va planifica si va realiza interventii, tinand cont de urgente, termene, disponibilitatea instalatiilor si va propune actiuni de fiabilizare, plecand de la analiza penelor si participa la punerea lor in lucru.

De asemenea, el va participa la elaborarea programelor de mentenanta preventiva, va supraveghea interventiile subcontractantilor si va studia solutiile utilizate de furnizori si concurenti in ceea ce priveste mentenanta instalatiilor si mijloacelor din perimetrul sau de activitate. Printre altele, responsabilul pentru sisteme de climatizare va mai valida si solutiile propuse de furnizori pentru diverse probleme aparute.

Renault cauta si un sef de proiect la divizia Echipamente sasiu. Acesta este responsabil de animarea Grupei de Functii (inginerie, cumparari, furnizori, logistica, productie) cu scopul de a atinge obiectivele calitate, costuri, termene pe perimetrul sau, in conformitate cu obiectivele/angajamentele definite si asumate prin contract. El decide asupra solutiilor tehnice pentru proiectul sau, dintre cele propuse in dezvoltare.

Si Volvo Romania are nevoie de un inginer/mecanic pentru reparatii utilaje de constructii. Acesta are nevoie de pregatire profesionala solida si experienta in domeniul reparatiilor utilajelor de constructii: buldoexcavatoare, incarcatoare, excavatoare, gredere, dumpere. De asemenea, candidatul ideal are cunostinte solide de hidraulica, mecanica, electrica, electronica, diagnosticare computerizata utilaje de constructii. Volvo cere si disponibilitate pentru deplasari aproxmativ 80% din timpul de lucru.

Printre responsabilitatile inginerului cautat de Volvo se afla diagnoza computerizata a defectiunilor survenite la utilajele de constructii si realizarea lucrarilor de reparatie si intretinere a utilajelor de constructii - lucrari mecanice, electrice si hidraulice - efectuate majoritar la locatia clientului.

Specialistul ales va primi un pachet salarial motivant, masina de serviciu, laptop, telefon mobil, dar si cursuri de instruire organizate in tara si strainatate.

Infrastructura are nevoie de ingineri

Si proiectele de infrastructura vor avea nevoie de ingineri si specialisti in 2011. Astfel, o importanta companie romaneasca de Consultanta in Constructii, cauta urgent Team Leader pentru licitatia proiectului de consultanta - infrastructura rutiera Deva-Orastie.

Compania cere experienta in consultanta sau proiectare de drumuri si poduri de cel putin 10 ani, experienta in proiecte de Consultanta drumuri -minim 7 ani, experienta pe pozitia de Team Leader/Project Manager Consultanta -minim 3 ani si experienta intr-un proiect de consultanta drumuri de minim 50 milioane de euro. Oferta financiara este excelenta, fiind corelata cu nivelul pietei si experienta candidatului.

Pentru proiectele de drumuri se cauta si ingineri rezidenti. Compania Eptisa are nevoie de ingineri absolventi CFDP cu 8 ani ani experienta in domeniul drumurilor, 5 ani experienta ca expert cheie in supervizarea lucrarilor de drumuri nationale conform FIDIC, experienta relevanta in domeniul supervizarii lucrarilor de siguranta circulatiei, in cadul unor proiecte de anvergura (peste 20 milioane de euro/proiect), dar si autorizatie ISC 3.1.

Compania spaniola Eptisa cauta si un inginer electronist in domeniul instalatiilor cu apa. Printre responsabilitatile sale se numara proiectarea si urmarirea executiei automatelor programabile - SCADA - in conformitate cu cerintele contractuale, conceperea specificatiilor tehnice pentru achizitionarea echipamentelor electrice de control si analiza functionala a acestora, evaluarea subcontractantilor pentru partea de control si programare.

Candidatul ideal este un absolvent de studii superioare in domeniu cu autorizare ANRE grad II A / B, are experienta de lucru cu instalatii de joasa tensiune cat si instalatiile de automatizare aferente in proiecte ce implica automatizarea instalatiilor de alimentare cu apa (statii de epurare, instalatii de captare a apei). Se cere disponibilitate pentru a calatori, iar cunoasterea limbii spaniole reprezinta un avantaj.

Ce trebuie sa stie un inginer in constructii

Sunt cautati, de asemenea, si inginerii din constructie. Un post liber are si Romtelecom, compania cautand un absolvent de constructii cu master in Management in constructii. Cerintele sunt, insa, destul de dure. Candidatul ideal trebuie sa aiba cinci ani de experienta relevanta in constructii (executie) si trei ani de experienta relevanta in management de proiect. Este necesara capacitatea de a lucra in conditii de task-uri multiple ce necesita prioritizare.

Inginerul cautat de Romtelecom va participa la intocmirea planului Capex, prin analiza si verificarea documentelor furnizate de managerii de proiect si inginerii din regiuni, in concordanta cu strategia de Real Estate a companiei. De asemenea, va propune proiecte noi si va verifica evaluari de costuri, studii de fezabilitate si solutii si planifica proiectele de constructii.

Cel care va ocupa postul scos la concurs va elabora si va participa la elaborarea documentelor de aprobare/utilizare a bugetului pe proiect - Business Case , PID, CCN. Tot el se va ocupa si de documentele pentru achizitia lucrarilor/ echipamentelor/ serviciilor - PR, specificatii tehnice, devize lucrari, teme de proiectare si va asigura consiliere in procesul de selectie al furnizorilor prin analiza tehnica a ofertelor.

Alte responsabilitati implica verificarea si certificarea pentru proiectele alocate si receptia calitativa a lucrarilor (proces verbal de receptie calitativa). Inginerului i se cere si sa participe la intalnirile planificate pentru monitorizarea proiectului, semnaleaza situatiile critice in derularea proiectului si propune solutii de rezolvare.

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
#locuri munca ingineri, #joburi ingineri, #locuri munca meserii tehnice , #stiri joburi