Ziare.com

Obiectivul UE pentru 2020: Rata de ocupare a fortei de munca 75%

de Livia Stroie
Joi, 09 Septembrie 2010, ora 12:43

   

Obiectivul UE pentru 2020: Rata de ocupare a fortei de munca 75%
Parlamentarii Uniunii Europeana au votat, miercuri, obiectivele privind ocuparea fortei de munca din tarile membre, pana in 2020: se doreste ca rata de ocupare a fortei de munca sa fie de 75%.

Statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa creeze locuri de munca mai multe si mai bine platite si sa creasca nivelul de ocupare a fortei de munca pana la 75%, sustin parlamentarii, intr-o rezolutie adoptata cu 566 de voturi pentru, 59 impotriva si 66 de abtineri, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

Intre timp, rata de ocupare a fortei de munca pentru grupurile vulnerabile trebuie crescuta cu 10% pana in 2014. Este vorba despre tinerii cu varste intre 15 si 25 de ani, batrani cu varste intre 50 si 64 de ani, femeile necalificate, persoanele cu dizabilitati sau imigrantii.

Parlamentarii europeni sunt de parere ca 90% dintre tinerii cu varste intre 15 si 24 de ani din Uniunea Europeana ar trebui ori sa urmeze cursurile unei institutii de invatamant, ori sa fie ucenici sau angajati.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

In plus, statele membre trebuie sa reduca abandonul scolar la sub 10% din totalul elevilor, pana in 2020.

Un alt obiectiv al statelor membre este reducerea numarului de persoane care traiesc sub pragul saraciei cu 25%, ceea ce ar insemna ca aproape 20 de milioane de persoane sa fie scoase din saracie, cu accent pe persoanele sarace care muncesc si copii.

In plus, pentru a spori securitatea statele membre vor fi obligate sa asigure venituri minime care sa nu condamne la saracie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1629 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

zau

adica sa munceasca si rentierii??? hihihi

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor