Top zece joburi de viitor

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 16:15
11597 citiri
Top zece joburi de viitor
Foto: Arhiva

Intr-un moment cand rata somajului este ridicata in aproape toata lumea, tinerii au dificultati in a-si alege o viitoare meserie, care sa le asigure nu doar un loc de munca dupa terminarea studiilor, dar si un venit decent.

Exista meserii pentru care cererea va creste chiar si cu 60 la suta pana in 2020, care vor asigura venituri cel putin medii, potrivit 24/7 Wall St. Iata top zece al joburilor de viitor, raportat la veniturile pe care le-ar putea obtine in SUA:

Tehnician optometrist

Responsabilitatile acestora includ diagnosticarea bolilor si afectiunilor ochilor, precum si realizarea ochelarilor. Avand in vedere imbatranirea populatiei, precum si faptul ca aceste afectiuni sunt din ce in ce mai dese, cererea va creste cu 33,1 la suta, iar veniturile medii vor fi de 94.990 de dolari/an.

Terapeut

Acestia trateaza oameni cu traumatisme sau dizabilitati, in vederea recuperarii. Fiind o activitate care trebuie realizata zilnic, numarul de terapeuti va creste cu 33,5%, mai ales luand in considerare si imbatranirea populatiei. Venitul mediu pentru un terapeut poate fi de 72.320 de dolari/an.

Veterinari

In afara de animalele de companie, al caror numar este in crestere pe masura ce nivelul de trai creste, veterinarii au grija de fermele de animale de tot felul, precum si de animalele din laboratoare, de exemplu.

Cererea de alimente fiind in continua crestere, pe fondul majorarii populatiei, joburile disponibile in acest domenii vor creste cu 35,9 la suta, in timp ce venitul mediu va fi de 82.040 de dolari/an.

Medici specialisti

Domeniul medical va fi cel mai prolific pana in 2020, din punctul de vedere al crearii de locuri de munca. Astfel, numarul de doctori specialisti necesari se va majora cu 36,4%, iar veniturile medii vor fi de 76.700 de dolari/an.

In afara de medicii care vor lucra efectiv in spitale, este in crestere si cererea de medici in domeniul cercetarii, avand in vedere fondurile imense care se pun la dispozitia descoperirii unor noi medicamente, de exemplu, cel putin in Occident.

Specialist audiologie

Numarul acestora va creste cu 36,8 la suta, in special deoarce, in prezent, nu sunt foarte multi specialisti in domeniu. Imbatranirea populatiei, dar si nivelul de zgomot din marile orase provoaca din ce in ce mai multe afectiuni in domeniu. Salariile medii depasesc 66.000 de dolari/an.

Specialisti in igiena dentara

Grija accentuata pentru igiena orala conduce si la o crestere de 37,7 la suta a numarului specialistilor in acest domeniu. Sper deosebire de celelalte locuri de munca mentionate, nu este nevoie de studii speciale sau experienta in domeniu. De asemenea, este un job platit destul de bine, media fiind de 68.250 de dolari/an.

Terapeut fizic

Acestia ajuta pacientii sa corecteze miscarile disfunctionale sau sa amelioreze durerea cauza de diverse traumatisme sau afectiuni ale coloanei, de exemplu. De obicei, trebuie sa urmati cursurile unei facultati de medicina pentru a va specializa, insa partea buna este ca veti gasi imediat un loc de munca, estimandu-se o crestere de 39% a acestor joburi. De asemenea, veniturile se ridica la 76.310 dolari/an.

Specialisti marketing

Majoritatea industriilor au nevoie de specialisti marketing, de aici si cresterea de 41,2% a cerererii. In mod normal, aveti nevoie de o diploma de licenta in aproape orice domeniu, desi este de preferat marketingul, iar multe companii cer si masterat la angajare. Veniturile medii sunt ceva mai scazute, de 60.570 de dolari/an.

Specialisti ecografie

Numarul locurilor de munca in acest domeniu va creste cu 43,5%, iar salariile medii vor fi de 64.380 de dolari/an. Ecografiile sunt folosite drept substitut pentru procedurile mai costisitoare si invazive sau care expun pacientii la radiatii.

Ingineri biomedicali

Acestia realizeaza si asigura mentenanta echipamentelor biomedicale, cum ar fi aparatele de radiografiee sau organele artificiale. Pentru a putea lucra in domeniu aveti nevoie de calificari inalte, in domeniul biologiei, ingineriei, matematicii si chimiei. Veniturile medii sunt de 81.540 de dolari pe an, iar rata de crestere, pana in 2020, va fi de 61,7%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#locuri munca viitor, #job specialist marketing, #job veterinar, #job terapeut fizic , #stiri joburi