Topul celor mai mari salarii in 2015: Cel mai bine platit roman lucreaza in salubritate - Cat a castigat

Joi, 17 Martie 2016, ora 09:53
8681 citiri
Topul celor mai mari salarii in 2015: Cel mai bine platit roman lucreaza in salubritate - Cat a castigat
Foto: Arhiva Ziare.com

Cel mai bine platit roman a castigat, anul trecut, 16,3 milioane de lei, echivalentul a 3,6 milioane de euro, din colectarea deseurilor nepericuloase, potrivit datelor transmise de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Datele se refera la clasamentul celor mai mari venituri de natura salariala obtinute in Romania, in 2015, si declarate la Fisc, informeaza News.ro.

Este pentru prima data in ultimii ani cand un roman ajunge pe primul loc in topul veniturilor cu castiguri provenite din colectarea deseurilor. In 2014, cel mai bine platit roman a lucrat in domeniul imobiliar si a avut un venit anual, declarat la Fisc, de circa 1,8 milioane de euro.

Insa cei mai bogati romani au venituri in principal din dividende, adica din profitul realizat de societatile la care detin actiuni.

Pentru 2015, topul salariilor fabuloase este completat de un IT-ist care a castigat, anul trecut, in fiecare luna, echivalentul a aproape 165.500 de euro. Veniturile lui anuale au fost de 8,8 milioane de lei, adica circa 1,9 milioane de euro.

Si consultanta in afaceri s-a dovedit a fi banoasa, potrivit Fiscului. Al treilea salariat milionar in euro lucreaza in acest domeniu si a castigat, anul trecut, 7,4 milioane de lei, echivalentul a circa 133.000 de euro in fiecare luna.

Locul patru in top ii revine unui contribuabil dintr-un domeniu nou fata de anii trecuti, respectiv intermedieri in comertul cu diverse produse. Venitul net anual raportat in acest caz a fost de 7,1 milioane de lei, adica circa 1,5 milioane de euro.

Domeniul financiar revine pe pozitia a cincea in top, cu un angajat din consultanta in afaceri care a castigat, in 2015, nu mai putin de 5,3 milioane lei (1,2 milioane euro), adica 100.000 de euro lunar.

Cultivarea strugurilor este prezenta in top, pe locul sase, cu un angajat care a avut, anul trecut, venituri tot de peste 5,3 milioane de lei (1,2 milioane euro).

  • colectare deseuri nepericuloase
  • IT
  • consultanta in afaceri
  • intermedieri in comertul cu diverse produse
  • consultanta in afaceri
  • cultivarea strugurilor
  • colectare deseuri nepericuloase
  • instrumente masura si control
  • instalatii electrice
  • consultanta in afaceri

Industria salubritatii mai are un reprezentant si pe locul sapte in top. Acesta a raportat un venit net de 5 milioane de lei, adica circa 1,1 milioane de euro), din colectarea deseurilor nepericuloase.

Fabricarea de instrumente si dispozitive pentru masura, verificare, control si navigatie ocupa locul opt in clasamentul veniturilor obtinute anul trecut, o persoana din acest domeniu incasand 4,9 milioane de lei, echivalentul a putin peste un million de euro.

O singura data in clasament apare si domeniul lucrarilor de instalatii electrice, pe pozitia a noua, cu un angajat care a castigat, anul trecut, 4,8 milioane de lei, adica tot peste un million de euro.

Topul este incheiat de un al treilea angajat care lucreaza in consultanta pentru afaceri si management, cu un castig net de 2,6 milioane de lei.

Valoarea totala a castigurilor obtinute de romanii din top 10 se ridica la 70,1 milioane de lei, echivalentul a 15,6 milioane de euro, cu mai bine de 3,3 milioane de euro peste veniturile raportate in 2014.

La nivel national, castigul salarial mediu net a crescut cu 11,7% in ultimul an, pana la 1.943 de lei (circa 430 euro) in luna ianuarie 2016, arata statisticile oficiale.

Romania are aproape 5,3 milioane de angajati, dar mai putin de 4% dintre ei au venituri lunare de peste 5.000 de lei.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#top salarii Romania 2015, #castiguri deseuri nepericuloase , #stiri joburi
Comentarii