Unde lucreaza cei mai fericiti oameni ai muncii?

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 11:28
5969 citiri
Unde lucreaza cei mai fericiti oameni ai muncii?

Un studiu recent realizat de MyPlan.com a aratat ca, de departe, profesia de cantaret ofera cele mai mari satisfactii. Aproape la fel de fericiti sunt si pompierii.

Conform Business Insider, intr-un clasament al satisfactiei oferite de locul de munca, cantaretii au obtinut un scor de 97%, iar pompierii de 90%. Cei care asambleaza avioane au obtinut un scor de 83,3%.

Printre angajatii fericiti se numara si pediatrii, profesorii de facultate, agentii speciali, cei care ancheteaza crime si terapeutii, ultimii din top 10, cu un nivel de satisfactie oferit de job de 77,1%.

La polul opus se afla, conform sondajului realizat in SUA pe 13.871 de persoane, personalul de la bucatarie (31,6%), din restaurante, chelnerii, personalul folosit la curatenie in hoteluri, receptionerii, cei care lucreaza in telemarketing.

Indiferent de nivelul de satisfactie oferit de locul de munca, cel mai bine platiti sunt chirurgii, cu un salariu anual de 219.000 de dolari, anestezistii, ortodontistii, obstetricienii si ginecologii, pe ultimul loc din top 10 aflandu-se psihiatrii, cu un salariu de 163.000 de dolari pe an.

Cel mai prost platiti din SUA sunt tot cei care lucreaza la bucatarie si chelnerii, putin peste 18.000 de dolari pe an, bucatarii, casierii, hostess si vanzatorii de bilete (19.610 dolari pe an).

In top 10 angajati cel mai bine platiti, insa fara facultate, se numara agentii de vanzari din imobiliare, cu un salariu de 53.100 dolari pe an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#locuri munca nivel satisfactie, #profesii satisfactie top, #joburi bine platite SUA, #joburi prost platite, #loc munca satisfactie top, #meserii salariu satisfactie , #stiri joburi