Business, IT sau limba elfilor? Ce aleg tinerii romani sa studieze in strainatate?

Luni, 03 Martie 2014, ora 17:45
1499 citiri
Business, IT sau limba elfilor? Ce aleg tinerii romani sa studieze in strainatate?

Ultimii doi ani de liceu sunt marcati de intrebarea "Ce facultate vrei sa faci?", iar ultimul an de facultate este echivalent in mintea studentilor cu intrebarea "Ce faci dupa ce iti dai licenta?". Cifrele ne arata ca in ultimii ani tot mai multi tineri din Romania au gasit raspuns la cele doua intrebari printre optiunile academice internationale, iar apoi au ales sa faca o facultate din strainatate.

Peste 20.000 de tineri merg in fiecare an la targuri specializate pentru a se informa si a avea contact direct cu reprezentantii universitatilor. Acesta este unul dintre cele mai importante motive care sustin decizia a peste 4500 de romani care pleaca anual sa studieze in strainatate.

RIUF, Romanian International University Fair, este locul in care tinerii sunt asteptati, pentru a-l zecelea an consecutiv, sa gaseasca raspunsuri la toate intrebarile legate de viitorul lor academic. Fie ca vorbim de programe de business si IT sau de programe mai neobisnuite (precum ethical hacking sau filosofia Familiei Simpson), elevii vor afla informatii de la reprezentantii celor peste 100 de universitati internationale si de la consilierii educationali care ii pot ajuta gratuit in procesul de aplicare.

Evenimentul va avea loc pe 15 - 16 martie la Bucuresti la Sala Palatului, 18 martie la Cluj-Napoca la Casa de Cultura a Studentilor si pe 20 martie la Iasi la Congress Hall Palas, iar participarea se face pe baza inscrierii pe www.riuf.ro.

Business si IT - preferatele romanilor care studiaza in strainatate

Una dintre cele mai des intalnite intrebari, atat ale elevilor, cat si ale parintilor, face referire la sansele de angajare dupa absolvire: care sunt cele mai cautate si bine platite domenii.

Experienta de lucru cu elevii si studentii a Grupului EDUCATIVA, organizatorii targului de universitati RIUF, le-a aratat ca cel mai des intalnit raspuns la intrebarea "Ce facultate vrei sa faci?" este "nu stiu" si, de cele mai multe ori, alegerile sunt facute in functie de trendurile din anul absolvirii sau de alegerile cunoscutilor si prietenilor care au acum o cariera de succes. Atat comisiile de recrutare ale universitatilor din strainatate, cat si consilierii educationali, ii sfatuiesc pe tineri sa isi aleaga programul de studiu in functie de pasiuni si domeniile la care au avut performante in activitatile scolare si extrascolare.

Interesat de programe de studiu iesite din comun?

Arta culinara, Star Trek si religia, filosofia Familiei Simpson sau cum sa faci hacking intr-o maniera etica - si acestea sunt optiuni de studiu pentru care tinerii romani pot opta.

Cinefilii sau iubitorii de stiinte exacte ar putea studia stiinta supereroilor la University of Texas. Nu vor obtine diploma de Superman la finalul cursurilor insa vor intelege care sunt elementele stiintifice existente care stau in spatele actiunilor supereroilor. Mai interesant de atat, tinerii studiaza si cum ar putea crea un supererou cu ajutorul dezvoltarii noastre stiintifice actuale.

Iar daca limbile straine au fost mereu o preocupare a tinerilor, atunci ar putea lua in calcul o noua optiune de studiu: limba elfilor poate fi invatata la University of Wisconsin.

Accesul la eveniment si la seminariile si workshopurile din cadrul acestuia se face pe baza inscrierii pe site - www.riuf.ro.

Citeste si:
Cătălin Drulă, despre cazul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă: „România nu-şi permite al doilea Dottore”
Cătălin Drulă, despre cazul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă: „România nu-şi permite al doilea Dottore”
Deputatul USR, Cătălin Drulă, a scris marţi, 18 ianuarie, pe Facebook că investigaţia Pressone arată cu dovezi clare că Nicolae Ciucă este ”unul dintre doctorii fake ai României, cu...
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că marţi, 18 ianuarie, a avut loc prima întâlnire între comisiile de negociere ale PNL şi ALDE în vederea fuziunii celor două...