Companiile angajeaza 2.000 de tineri absolventi

Marti, 04 Mai 2010, ora 07:43
1946 citiri
Companiile angajeaza 2.000 de tineri absolventi

Mai multe companii au anuntat campanii de recrutari, la sfarsitul acestei saptamani, iar multe dintre ele nu cer experienta, pentru studentii si absolventii de facultatate care vor sa se angajeze. Astfel, aproape 2.000 de locuri de munca vor fi promovate la un targ al locurilor de munca pentru tineri.

Printre companiile care au anuntat ca fac recrutari si care nu solicita experienta se numara Aviva, BCR, BRD - SocGen, Celestica, Coca-Cola HBC, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers (PwC), IBM, Microsoft, Oracle, Oltchim, Hewlett-Packard (HP) sau Infineon Technologies, scrie Ziarul Financiar.

Si firme de recrutare precum Manpower, Hart Human Resources Consulting sau Talent Gate au anuntat ca vor face recrutari in cadrul targului.

Specialistii afirma ca tinerii ar trebui sa-si caute un loc de munca si in alte locuri decat pe Internet, sugerand targurile de joburi.

O parte din studentii si masteranzii Facultatii de Finante-Banci din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) care au incercat sa-si gaseasca un job au renuntat la ideea de a se angaja in urmatoarea perioada, pentru ca nu sunt sunati de angajatori dupa ce aplica CV-uri pe site-uri de recrutare si nici nu incearca alte metode de cautare de joburi.

Salariile nete pe care le primesc tinerii care vor sa se angajeze variaza intre 250 si 1.200 de euro net pe luna, cel mai bine platiti fiind softistii, potrivit informatiilor furnizate de firmele de recrutare. Pentru un angajat de pe o pozitie de junior dintr-o banca, de exemplu, oferta salariala variaza intre 250 si 500 de euro pe luna, in timp ce un specialist cu experienta cuprinsa intre 1 si 5 ani poate castiga intre 500 si 1.000 de euro net pe luna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#targ joburi tineri, #targ joburi, #locuri munca tineri , #targ joburi