Vesti bune: un nou val de angajari incepe in martie

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 18:21
4452 citiri
Vesti bune: un nou val de angajari incepe in martie
foto: targuldecariere.ro

Cea mai mare retea de evenimente de cariera din Romania, Targul de Cariere, implineste anul acesta 10 ani de activitate. In cadrul celor peste 100 de targuri desfasurate pana in prezent, organizatorii evenimentului au interactionat cu cateva zeci de mii de candidati si cu sute de companii importante pe plan local si international.

In ce domenii se anunta recrutari importante

"Ne asteptam ca anul 2016 sa fie unul bun pentru recrutare. Angajari importante se anunta in outsourcing, IT, telecom, agricultura (dezvoltarea de proiecte agricole), dar si in sectorul constructiilor civile si industriale (de la spatii de fabrici, la cladiri de birouri sau proiecte rezidentiale pentru publicul larg) ", declara Louisa Olar, directorul Targului de Cariere.

In ultimii 10 ani s-a observat o mobilitate tot mai mare a candidatilor, care sunt dispusi sa se mute in alt oras sau chiar in alta tara pentru un job mai bun. In plus, stagiile de practica si oportunitatile de internship castiga tot mai mult teren.

In general, posturile disponibile de la Targul de Cariere sunt pentru persoane cu studii superioare absolvite sau in curs, dornice sa-si cladeasca sau sa-si dezvolte cariera. Companiile cauta tot mai mult persoane cu experienta pentru posturi mid level sau senior, dar exista si oportunitati pentru tineri fara experienta.

Acces la mii de candidati si interviuri pe loc

Companiile care participa la Targul de Cariere au posibilitatea de a intalni cateva mii de candidati in targurile din marile orase, iar recrutorii pot alege sa faca interviurile pe loc, in cadrul evenimentului. Potrivit statisticilor din toamna anului 2015, aproximativ 34% dintre participanti sunt absolventi de studii superioare, absolventi de master sau de doctorat, 32% sunt studenti in ani terminali, in timp ce restul sunt studenti in primii ani sau absolventi de studii medii.

In lunile martie si aprilie, peste 200 de companii sunt asteptate la Targul de Cariere in 7 orase: Cluj-Napoca, Iasi, Chisinau, Brasov, Sibiu, Oradea, Targu-Mures.

"Vom pune accent pe diverse activitati conexe targului propriu-zis, de la diverse initiative ce tin de crearea unui confort mai mare pentru candidati, pana la evenimente, seminarii pe diverse teme si sesiuni cu tematica specializata livrate de companii, competitii in IT sau expozitii de tehnologie. Ne bucuram ca de la an la an avem tot mai multe companii participante, iar multe dintre acestea participa la targ in doua, trei sau in mai multe orase", spun organizatorii TdC.

Ce tipuri de candidati cauta companiile

In marile orase in care va avea loc Targul de Cariere sunt vizati atat candidatii cu abilitati tehnice si economice, cat si cei care cunosc bine limbi straine, de la engleza, franceza, spaniola, italiana, germana, pana la limbile nordine, olandeza, rusa ori ebraica.

Posibilitatea de a munci de acasa ori de a converti orele muncite peste program in zile de concediu, servicii de masaj la birou, locuri de parcare gratuite, abonamente gratuite la sali de sport si spatii de relaxare sunt cateva dintre beneficiile pe care companiile aleg sa le ofere viitorilor angajati.

Referitor la competentele urmarite de angajatori in randul candidatilor se pare ca "eficienta la locul de munca si capacitatea de a invata intr-un ritm accelerat, de a fi flexibil in abordarea situatiilor la locul de munca, proactivitatea si dorinta continua de autodezvoltare sunt printre cele mai apreciate de companii", afirma Louisa Olar, directorul Targului de Cariere.

Detalii despre Targul de Cariere gasiti pe www.targuldecariere.ro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#targ cariere Romania 2016, #eveniment recrutare Romania 2016 , #targ joburi
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Vesti bune: un nou val de angajari incepe in martie"