Soluția găsită de primarul Sectorului 6 pentru lipsa locurilor de parcare: ”Există o practică tâmpită”

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 15:21
11649 citiri
Soluția găsită de primarul Sectorului 6 pentru lipsa locurilor de parcare: ”Există o practică tâmpită”
Demolarea garajelor din Sectorul 6 a început FOTO Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 al Capitalei a transmis că a început o acțiune de demolare a nu mai puțin de 446 de garaje, multe dintre ele fiind construite fără autorizație.

”Nu mai puțin de 446 de garaje au fost identificate pe domeniul public de pe raza Sectorului 6, multe dintre ele construite fără autorizație. 95 dintre acestea au fost deja demolate, în perioada mai-decembrie 2021, iar alte 32 au dispoziție de primar pentru a fi dărâmate.

Acestea se află pe strada Parva, iar de astăzi, 10 ianuarie, Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 le dă jos pe primele șase, astfel că, până la sfârșitul săptămânii, terenul de circa 660 de metri pătrați va fi complet liber.

Spațiul urmează să fie curățat, vor fi plantați 15 arbori, va fi însămânțat gazon, vor fi montate indicatoare rutiere și vor fi amenjate 41 de locuri noi de parcare.

De asemenea, la totalul de 446 de garaje, Primăria Sectorului 6 va crea în jur de 669 de locuri noi pentru mașini.

Precizăm faptul că în cazul a 319 garaje Poliția Locală Sector 6 a emis înștiințări ocupanților în vederea dezafectării”, se arată în comunicatul transmis de primărie.

Mai mult, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a declarat că pentru fiecare două garaje demolate sunt câștigate trei locuri de parcare.

”Acțiunea de demolare a garajelor și de recuperare a spațiului public continuă, pe măsură ce câștigăm procesele prin care unii cetățeni încearcă să oprească în justiție dispozițiile de demolare pe care le dau. Există o practică tâmpită, de obicei, judecătorii nu îți anulează dispoziția de demolare, doar dacă ai un proiect de investiții pe locul acela. Tot răul spre bine! Peste tot am făcut proiecte de parcări și la fiecare două garaje demolate, câștigăm trei locuri de parcare.

E o harababură totală, în trecut autorizații de amplasare a garajelor au dat și Primăriile de Sectoare și Primăria Generală. Anii '90 au fost ciudați, multă anarhie. Partea bună este că anul trecut am întărit semnificativ direcția Juridică din primărie, ceea ce voi continua să fac și anul acesta. Sper ca până la sfârșitul anului să nu mai fie garaj în picioare. Cred că noi le-am identificat deja pe toate, să îmi semnalați unde mai sunt”, a declarat Ciprian Ciucu.

Chiriașii au încheiat ultimul contract pentru garaje în ianuarie 2009

”Unele garaje au fost construite ilegal, altele ocupă abuziv domeniul public, având în vedere că ultima reînnoire a contractelor cu ADPDU a fost încheiată în ianuarie 2009.

Cele mai multe au fost construite în anii ‘90, dintre care 163 cu autorizație emisă de Primăria Municipiului București, iar chiriașii plătesc o sumă modică: între 40 de bani și 1 leu pe zi, pentru utilizarea a 20 de metri pătrați, cât este suprafața unui garaj.

Tarifele sunt stabilite de către Primăria Capitalei, prin votul consilierilor generali. Ultimul document care reglementează costurile locurilor de parcare de reședință este HCGMB 105/2021, privind stabilirea taxelor anuale pentru anul 2022.

Toți foștii deținători de garaje au prioritate, în Sectorul 6, pentru acordarea locurilor de parcare de reședință”, se mai arată în comunicat.

Quarterly Report - Editia 4

Cum arată acum Drumul Osiei din Militari, redeschis circulației. „Noroaiele ajungeau până la gleznă”
Cum arată acum Drumul Osiei din Militari, redeschis circulației. „Noroaiele ajungeau până la gleznă”
Drumul Osiei, cel care leagă Sectorul 6 București de comuna Chiajna, a fost finalizat și a fost dat circulației sâmbătă, 25 mai. Tronsonul are câte o bandă pe sens, trotuare cu lățime...
Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul va aproba joi, prin ordonanţă de urgenţă, Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale. "Beneficiarii programului sunt unităţile...
#locuri parcare, #sector 6, #ciprian ciucu, #demolare, #garaje , #stiri ciprian ciucu