Locuri în picioare pe stadion. De 35 de ani nu s-au mai vândut astfel de bilete

Joi, 02 Februarie 2023, ora 15:24
2222 citiri
Locuri în picioare pe stadion. De 35 de ani nu s-au mai vândut astfel de bilete
Locuri in picioare la meci FOTO facebook

Finala Cupei Ligii engleze, care va opune Manchester United şi Newcastle United, pe 26 februarie, va fi prima după 35 de ani în care fanii vor avea locuri în picioare, a anunţat joi English Football League (EFL), conform Reuters.

Stadionul Wembley, cu o capacitate de 90.000 locuri, va dispune de zone pentru spectatori în picioare în spatele fiecărei porţi, în care se vor putea strânge 867 de fani ai ambelor cluburi.

Stadioanele echipelor din Premier League au eliminat locurile în picioare de aproape 30 de ani, ca urmare a tragediei de pe stadionul Hillsborough din 1989, în care 97 de suporteri ai lui Liverpool şi-au pierdut viaţa într-o învălmăşeală.

''În aceste zone, fanii au voie să stea în picioare la meciuri în spaţii alocate în spatele unei bariere sau a unei şine care îi împiedică să cadă în faţă. În toate celelalte zone ale stadionului suporterii trebuie să rămână aşezaţi'', a spus EFL într-un comunicat.

Decizia intervine după un proiect experimental în care cluburi precum Chelsea, Cardiff City, Manchester City, Manchester United şi Tottenham au primit licenţe pentru locuri în picioare în zone delimitate atât pentru fanii lor, cât şi pentru cei din deplasare.

Guvernul britanic a anunţat în iulie 2022 că mai multe cluburi de fotbal ar trebui să adopte sistemul de zone sigure de locuri în picioare în interiorul stadioanelor lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat că din sezonul viitor se renunţă la reluarea meciurilor în caz de egalitate la finalul timpului regulamentar, începând din primul tur al Cupei...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Locuri picioare, #Wembley, #meci, #anglia, #finala Cupei Ligii , #stiri fotbal