Londra a anunţat retragerea unei părţi a personalului ambasadei britanice de la Kiev în faţa "ameninţării tot mai mari" a Rusiei

Luni, 24 Ianuarie 2022, ora 12:32
1393 citiri
Londra a anunţat retragerea unei părţi a personalului ambasadei britanice de la Kiev în faţa "ameninţării tot mai mari" a Rusiei
Ambasada britanică FOTO UK Embassy

Londra a anunţat luni, 24 ianuarie, retragerea unei părţi a personalului ambasadei britanice de la Kiev în faţa "ameninţării tot mai mari" a Rusiei, potrivit Ministerului de Externe, a doua zi după rechemarea familiilor diplomaţilor americani, informează France Presse.

"Unii membri ai personalului ambasadei" şi rudele lor "se retrag de la Kiev ca răspuns la ameninţarea tot mai mare din partea Rusiei", potrivit ministerului, care subliniază că "ambasada britanică rămâne deschisă şi va continua să îşi îndeplinească sarcinile esenţiale".

Rusia este acuzată de Occident că a masat zeci de mii de militari la graniţa cu Ucraina şi că pregăteşte o invazie iminentă a vecinului său.

Kremlinul neagă orice intenţie belicoasă faţă de Kiev, dar leagă o dezescaladare a tensiunilor de tratate garantând mai ales neextinderea NATO, în special la Ucraina.

Și Executivul SUA a ordonat familiilor diplomaţilor americani aflaţi la Kiev să părăsească Ucraina "din cauza ameninţării continue cu o operaţiune militară rusă", conform unui anunţ făcut duminică de Departamentul de Stat, informează AFP.

#Londra, #retragere, #personal, #ambasada, #kiev, #amenintare, #Rusia , #stiri internationale