Louie Anderson a murit. Celebrul comediant american avea 68 de ani

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 18:48
3680 citiri
Louie Anderson a murit. Celebrul comediant american avea 68 de ani

Louie Anderson, celebrul comedian, actor și gazdă de show-uri TV, câștigător de Emmy, a murit vineri, 21 ianuarie, la Las Vegas.

Vestea tristă a fost confirmată de impresarul său, pentru Variety. Louie Anderson a pierdut o lungă luptă cu cancerul. Avea 68 de ani.

Un actor de stand-up experimentat, cu o carieră de peste patru decenii, Anderson a ajuns celebru în 1984, după ce a apărut la „The Tonight Show Starring Johnny Carson”.

După aceea, a fost difuzat de canalul Showtime în 1987, a avut apariții TV regulate în emisiuni de noapte și a apărut în filme precum „Ferris Bueller’s Day Off” în 1986 și „Coming to America” în 1988.

În 1995, Anderson a produs, creat și jucat în serialul animat original Fox „Life With Louie”. Ca mare parte din motivele care au inspirat numerele de stand-up ale lui Anderson, „Life With Louie” s-a bazat în mare măsură pe experiențele sale din copilăria trăită în Saint Paul, Minnesota, într-o familie cu 11 copii.

Comicul a dat vocea unei versiuni ficționale a sinelui său de opt ani în serial, câștigând două Daytime Emmy pentru interpretare într-un program animat.

Spectacolul a fost difuzat în perioada 1995-1998. În 1996, a creat și a jucat în „The Louie Show”, un sitcom de scurtă durată de la CBS, care a fost anulat după șase episoade.

În 1999, Anderson a prezentat show-ul de succes „Family Feud”, părăsind seria după patru ani în 2002.

În ultimii ani, Anderson a câștigat aprecieri pentru interpretarea sa din serialul original de comedie „Baskets”.

Spectacolul, care a avut premiera în 2016 și a durat până în 2019. Anderson a portretizat-o pe mama dominantă a lui Chip, Christine, în toate cele patru sezoane ale spectacolului și a primit un Emmy pentru performanța ca actor în rol secundar. A mai primit încă două nominalizări în 2017 și 2018.

Recent, Anderson a jucat în continuarea din 2021 „Coming 2 America” și a apărut într-un rol de invitat în sezonul 3 al serialului original HBO Max „Search Party”. Din 2017, este un invitat la emisiunea de jocuri „Funny You Should Ask”.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...