Metoda “Loverboy” ia amploare în România. Cum obligau doi bărbați minore să se prostitueze după ce le drogau

Joi, 02 Februarie 2023, ora 18:08
3457 citiri
Metoda “Loverboy” ia amploare în România. Cum obligau doi bărbați minore să se prostitueze după ce le drogau
Una dintre fete era minoră atunci când a fost recrutată FOTO Pixabay

Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Tulcea, fiind suspectaţi că au obligat două tinere să se prostitueze, folosind metoda “Loverboy”.

Una dintre fete era minoră atunci când a fost recrutată.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea a transmis, joi, că poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, împreună cu procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, au pus în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele a doi bărbaţi bănuiţi de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi trafic de droguri.

“Din cercetări a reieşit că doi bărbaţi, din judeţul Tulcea, folosindu-se de metoda «loverboy», ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către două tinere. În fapt, în cursul lunii mai 2021, unul dintre bărbaţi ar fi recrutat, în vederea exploatării sexuale, prin inducerea în eroare şi profitând de starea de vulnerabilitate a persoanei vătămate, o minoră. Totodată, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către aceasta, prin postarea anunţurilor necesare în vederea atragerii clienţilor, închirierea camerelor de hotel şi transportul la locuinţele clienţilor, iar sumele de bani obţinute ar fi fost însuşite de către acesta”, arată poliţiştii.

Anchetatorii au precizat că al doilea bărbat este suspectat că în perioada octombrie 2021 - octombrie 2022, prin aceeaşi metodă, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către o tânără şi şi-ar fi însuşit sumele de bani obţinute.

“De asemenea, pentru a determina o stare de dependenţă şi a facilita exploatarea sexuală a tinerei, i-ar fi oferit în mod repetat droguri de risc (cannabis)”, a mai precizat sursa citată.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, fiind prezentaţi apoi Tribunalului Tulcea, care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

#loverboy, #proxenetism, #proxeneti, #minora , #stiri juridice
Comentarii