"Batalia pentru Liga": Politicul intervine pentru Gino iar Dragomir si-a tras ultimul cartus (Opinii)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 08:23
4199 citiri
"Batalia pentru Liga": Politicul intervine pentru Gino iar Dragomir si-a tras ultimul cartus (Opinii)
Foto: gsp.ro

"Batalia pentru Liga", pseudo-campania dusa de cei doi candidati la alegerile LPF de joi, este pe final. Gino Iorgulescu a apelat la cea mai puternica arma de care dispune, relatiile la cel mai inalt nivel in lumea politica, iar Dragomir, disperat, si-a tras ultimul cartus.

Ziua de miercuri a fost una de referinta pentru fotbalul romanesc si, generalizand putin, chiar pentru intreaga societate romaneasca. Doi oameni se lupta pentru postul de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, una dintre cele mai importante functii din "sportul rege" de la noi. Niciunul nu este interesat de binele fotbalului, ci isi foloseste propriul grup de interese si presiune pentru a se impune.

De cand a aflat ca ar putea avea un contracandidat puternic, Dumitru Dragomir a facut tot posibilul sa blocheze o eventuala lupta electorala. Mai intai, a trecut sub tacere data alegerilor de la Liga, inoculand chiar ideea ca LPF va organiza alegerile in vara lui 2014, inainte sau imediat dupa cele de la FRF.

Apoi, a amanat pana in ultima clipa anuntul propriei candidaturi. E drept, a lasat sa se inteleaga ca isi doreste inca un mandat, insa nu de putine ori a anuntat ca "se gandeste serios" la retragere, dupa modelul Mircea Sandu.

In fine, si-a depus candidatura atunci cand credea ca e ultima zi in care acest lucru este posibil, sperand ca a dat lovitura decisiva. N-a fost sa fie asa si imediat a inceput sa-l cuprinda disperarea.

De cealalta parte, Gino Iorgulescu a parut inspaimantator de sigur pe el. Si-a depus dosarul dupa Dragomir, stiind sigur ca statutul Ligii, care nu este public, ii permite acest lucru.

Dupa aceea, aproape ca a refuzat sa-si faca macar ceva ce sa semene cu o campanie electorala. Chiar si aparitiile in mass-media au fost putine si extrem de vagi. Gino vrea sa fie "mai bine" decat este in prezent, insa nu stie (sau nu spune) cum, cu ce bani si in cat timp.

In ziua dinaintea alegerilor, Iorgulescu a demarat o ofensiva fara precedent.

Prima intalnire a fost cu cel mai bogat patron din Liga 1, Ioan Neculae, de la Astra Giurgiu. A urmat inca o discutie, de aceasta data cu seful lui Dinamo, Ionut Negoita. Urmatorul la rand a fost Gheorghe Hagi, pentru ca seara sa dea adevarata lovitura - o "masa rotunda" la care au participat reprezentantii a zece cluburi din Liga 1 plus, atentie, Victor Ponta si Liviu Dragnea, primii doi oameni din PSD si din Guvernul Romaniei.

Din aceste zece formatii, jumatate supravietuiesc cu bani publici, de la Primarii, astfel ca prezenta celor doi politicieni devine extrem de importanta.

N-a lipsit mult si Dragomir a iesit si el la rampa, tragand ultimul cartus. A amenintat cu dezvaluiri mai mult sau mai putin compromitatoare, insa doar dupa vot. Cu alte cuvinte, presedintii si patronii sa aiba mare grija la alegerile de joi.

"Corleone" mai are o carte in maneca, insa este greu de crezut ca o va putea folosi. El a interzis accesul presei la scrutinul de joi, parca pregatind o lovitura. Asta pentru ca cele doua candidaturi, a lui si a lui Iorgulescu, trebuie validate inainte de alegeri. Iar cum Dragomir controleaza tot ce misca la Liga, n-ar fi exclus ca dosarul rivalului sau sa fie respins chiar si din cauza unui timbru care n-a fost lipit unde trebuia.

Este insa greu de crezut ca Mitica ar putea face asa ceva dat fiind sprijinul la cel mai inalt nivel pe care il are Gino.

"Batalia pentru Liga" s-a desfasurat si se va incheia in spatele usilor inchise. Invingatorul, oricare ar fi el, va aparea dupa ora 12 in fata reprezentantilor presei iar invinsului nu-i vor ramane decat emisiunile de seara pentru a face dezvaluiri.

Cert este ca din aceasta lupta singurul care pierde este fotbalul. Si, in acelasi timp cu fotbalul, pierde si microbistul roman, cel pentru care, cel putin teoretic, exista acest sport.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dragomir Iorgulescu LPF, #alegeri LPF 2013, #Dragomir Iorgulescu alegeri LPF , #alegeri LPF