Delirul lui Mitica

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 31 Mai 2017, ora 07:29
8865 citiri
Delirul lui Mitica

Dumitru "Mitica" Dragomir, fost presedinte al LPF si fost prim-vicepresedinte al FRF, s-a decis sa vorbeasca. Suna promitator, nu? Ei bine, e o diferenta mare intre ce ar putea spune Dragmir despre fotbalul romanesc si ce a spus de fapt.

Aflat destul de aproape de o condamnare la inchisoare in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova, cel poreclit pe vremuri "Corleone" a aratat inca o data ca a ajuns la capatul rabdarii si ca este capabil sa spuna orice.

In ceea ce trebuia sa fie o emisiune in care Mitica urma sa spuna adevarul despre problemele din fotbalul romanesc din ultimele decenii, acesta a parut ca prezinta scenariul unui film. Sau draftul unei carti, ca tot are experienta la acest capitol.

Interventia lui Dragomir a fost o insiruire ilogica de nume cunoscute din politica romaneasca si de fapte deloc sustinute de probe.

Ponta, Maior, Oprea, Paszkany, Olaroiu, Dincu, Grupul de la Cluj, Rus, toate impachetate deloc credibil intr-o poveste care nu atrage nici macar la nivel de fictiune.

Mitica Dragomir incearca sa se prezinte ca o victima a sistemului, ca tot e la moda, parand ca isi pregateste deja terenul pentru ca destul de probabila condamnare sa intre in acest registru.

N-a spus nimic despre acel deja celebru "Bai, Mirceo, nu putem sa-l dezafiliem?", n-a spus nimic despre platile facute de Liga pe care o conducea catre o firma nou infiintata de Mititelu si nici despre distrugerea unei echipe care functiona legal si care a ramas din cateva semnaturi fara jucatori, dupa ce a fost si scoasa din competitii.

Eu sunt convins ca politicul se implica in sport, in fotbal in mod special. Insa nu la nivelul conspirationist prezentat de Dragomir si nu intr-un razboi deschis cu un om sustinut de sistem decenii la rand.

"Corleone" a condus fotbalul romanesc in perioada 1996 - 2014 si e imposibil de crezut ca oamenii politici au decis sa se implice in fenomen abia in urma cu trei ani. Logica spune ca si inainte se actiona in aceeasi maniera. Si mergand pe acest rationament, Dragomir insusi a fost omul sistemului, nu?

Personal, povestile lui Dragomir ma lasa rece si le primesc cu o mare doza de scepticism. Nu pentru ca m-as indoi de dorinta unora de a se implica in sport si de a controla si acest domeniu, ci pentru ca sursa prezinta zero credibilitate. Si in aceste conditii, nu vine cu nici macar o proba in sprijinul a ceea ce sustine.

Practic, Dragomir vrea sa-l credem pe cuvant ca Ponta, Oprea, Iorgulescu, Olaroiu, Dincu, Rus si altii au facut lucruri. Tot asa cum vrea sa il credem pe cuvant cand spune ca el a vrut, de fapt, sa salveze Craiova, doar intamplarea facand ca o echipa sa fie scoasa din fotbal si lasata fara jucatori.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Dragomir alegeri LPF, #Dragomir fotbal politica, #Dragomir proces Craiova , #Dumitru Dragomir